ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Μητσοτάκης: Θα γκρεμίσω το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Πέμπτη (03/05/2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΑΚΕ για το δημόσιο τομέα.

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι θεωρεί τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και πρόσθεσε: «Είμαι αποφασισμένος να γκρεμίσω το κομματικό κράτος και να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Απευθυνόμενος προς τους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και εξήγησε: «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Και οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό».

Επανέλαβε την απόφασή του για αξιολόγηση στο Δημόσιο διαβεβαιώνοντας, όμως, ότι «το μοντέλο μας για την αξιολόγηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Τέλος μίλησε για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λέγοντας ότι «το έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε αυτό με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία».

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (πηγή: Eurokinissi)