ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δίδυμο ντροπής Τσίπρας και Καμμένος - Έκτρωμα ο Κλεισθένης

Μητσοτάκης: Δίδυμο ντροπής Τσίπρας και Καμμένος - Έκτρωμα ο Κλεισθένης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε το απόγευμα της Πέμπτης (12/07/2018) από τη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη».

«Οι κύριοι Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Είδαμε στη χθεσινή συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC τον Σκοπιανό να λέει “Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα”. Εrga omnes επικίνδυνοι, είστε για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ. Δώσατε στους Σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής».

Παράλληλα, μίλησε για «την πιο ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός το τόπος».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «έναν κακό νόμο, ενώ συζητείται ταυτόχρονα με την εφαρμογή τετελεσμένων μιας κάκιστης συμφωνίας που συζητείται εκτός συνόρων».

«Είναι ένας νόμος- έκτρωμα, γιατί παραλύει την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που θα έχει συνέπειες και για τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ψηφίσουμε την κατάτμηση της Β΄Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής», δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ δίνει το πράσινο φως για να "σπάσε" η Β΄ Αθηνών», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να τολμήσει και να ψηφίσει και εκείνη την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις στα κομματικά γραφεία με βουλευτές που εκλέγονται στις δύο περιφέρειες ρωτώντας τους για την άποψή τους και για το πού θα κατέβουν.

«Μην ανησυχείτε, ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς», σημείωσε – μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: