Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα της…

Υπόθεση Πετσίτη: 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την πολύκροτη…

Ισχυρός σεισμός: Γιατί κινδυνεύουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Η περιοχή της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Καιρός: Νέες χιονοπτώσεις την Πέμπτη και σε ημιορεινά! Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Καιρός: Πρόσκαρη θα είναι την Τετάρτη η βελτίωση…

Γεροβασίλη: Στην ατζέντα αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

Γεροβασίλη: Στην ατζέντα αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

«Η κυβέρνηση μετά από οκτώ χρόνια εθνικής δοκιμασίας θα στρίβει το τιμόνι εκεί που εκτιμά ότι χρειάζεται», σημειώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News αναφέρεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού για φοροελαφρύνσεις, «αλλά και για τη σημαντική αύξηση στοχευμένων κοινωνικών δαπανών, που θα υπερβούν κατά τις εκτιμήσεις του οικονομικού μας επιτελείου περίπου το 1 δισ. ευρώ».

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπαίνουν ακόμη πιο δυναμικά στην ατζέντα» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα, που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Εξάλλου, χαρακτηρίζει ως μία από τις πιο ευχάριστες εξελίξεις την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για όσους δεν ψάχνουν την ευκαιρία για απαράδεκτη μικροπολιτική και στείρα αντιπαράθεση και τονίζει ότι είναι μία «μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας, της πολιτικής ηγεσίας των ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ, καθώς και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για την ηγετική ομάδα της ΝΔ, η υπουργός λέει ότι «έχει υποβιβαστεί σε ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, έρμαιο διαπλεκόμενων συμφερόντων και οικογενειοκρατίας, που διακατέχεται από ρεβανσισμό και παράγει μόνο ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα σκοτεινών στιγμών της ιστορίας».

Μιλώντας για την πυρκαγιά στο Μάτι, είπε ότι «ανέδειξε το επείγον λύσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια σε σχέση με τον χωροταξικό σχεδιασμό και που κάθε σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να δρομολογεί».

Για τη μεταρρύθμιση της Δημόσια Διοίκησης, η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει ότι «για πρώτη φορά αποκομματικοποιείται», ενώ «η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες χώρες του κόσμου στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».