ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα (pics-vid)

Σε εξέλιξη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα (pics-vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τα καθήκοντα στη νέα εποχή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση τίθεται επί τάπητος η παρουσία του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έως και τις εκλογές του 2019, οπότε και ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, αναμένεται να δοθεί έμφαση στα μέτρα ελάφρυνσης κι ανακούφισης που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πληροφορίες πάντα, συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος έχει δρομολογηθεί για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μείζον θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει και η εκλογή του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόσωπο, δηλαδή που θα κληθεί να οργανώσει τη μάχη του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: