ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Ποιος ασχολείται;

Κυριάκος Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Ποιος ασχολείται;

Ανασχηματισμός | Ειδήσεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γρεβενά όπου περιοδεύει έδωσε το στίγμα των προθέσεών του επιμένοντας στη διενέργεια εκλογών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις επικοινωνιακές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την πολιτική ατζέντα - Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επενδύσει ούτε στην πόλωση, ούτε στον λαϊκισμό

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κανείς πολίτης δεν ασχολείται με τις αλλαγές που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γρεβενά όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο περιοδείας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε για μία ακόμα φορά πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, μιας και η κυβέρνηση έχει πρακτικά ολοκληρώσει τη θητεία της.

«Δεν θα κάνω σχόλιο σε επίπεδο προσώπων. Όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους, ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική παραμένουν στις θέσεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για την υπουργοποίηση της κυρίας Παπακώστα.

Μάλιστα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους λέγοντας:

«Ποιος ανασχηματισμός, ποιος ασχολείται; Νομίζετε ότι οι πολίτες εδώ στα Γρεβενά ασχολούνται με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα; Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, έχει κάνει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά και όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες ο ανασχηματισμός, όπως δεν τους ενδιαφέρει ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα. Εγώ αντιθέτως θα μιλώ για το μέλλον της χώρας, θα μιλώ για ενότητα και για τη μεγάλη ανάγκη να κάνει ο τόπος μεγάλη επενδυτική επανεκκίνηση, αυτά πρεσβεύει η ΝΔ, αυτά πρεσβεύω εγώ αυτά νομίζω ότι θα αγκαλιάσει ο κόσμος» και παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα κερδίσει την μονοεδρική των Γρεβενών.

«Η ΝΔ θα κερδίσει μονοεδρική Γρεβενών όπως στόχος μας είναι να κερδίσει όλες τις μονοεδρικές, όμως κεντρικός στόχος είναι να βοηθήσουμε τις περιοχές αυτές να αναπτυχθούν», είπε.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του, θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας όταν κρίνουμε την κατάλληλη ώρα, στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλες τις περιφέρειες», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Θα προχωρήσω στην άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Μητσοτάκης: Εγώ θα μιλάω για το αύριο

Παράλληλα, αποκάλυψε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο δρόμο προς τις κάλπες, μιλώντας στην έναρξη της περιοδείας του στη μονοεδρική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει το δρόμο του λαϊκισμού και της πόλωσης. Αντίθετα, διευκρίνισε ότι θα μιλάει για το «αύριο» με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα.

«Θέλω από δω να στείλω μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά».