Παππάς στο Newsbomb.gr: Τομή στην οικονομία η ομιλία του πρωθυπουργού

Newsbomb

Παππάς στο Newsbomb.gr: Τομή στην οικονομία η ομιλία του πρωθυπουργού

Τις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Ο κ. Νίκος Παππάς μιλώντας στο Newsbomb.gr και στην Ευδοκία Μύτιλη υποστήριξε πως «η ομιλία του πρωθυπουργού στη φετινή 83η ΔΕΘ αποτελεί τομή στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδας».

Εγκαινιάζοντας, μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το κοινό περίπτερο των δύο υπουργείων στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως «τις επόμενες μέρες κλείνει ο διαγωνισμός ενός πολύ μεγάλου έργου, το οποίο αφορά την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλο το δημόσιο».

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για 21.000 σημεία στο σύστημα διακίνησης εγγράφων σε όλο το δημόσιο και 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές και τόνισε: «Οι μελέτες λένε ότι το δημόσιο θα εξοικονομήσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ ότι αυτές οι μελέτες πραγματικά υποτιμούν τη σημασία και το οικονομικό όφελος ενός τέτοιου έργου, διότι η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα των ανθρώπων, των λειτουργών του δημοσίου, μπορεί να πολλαπλασιάζεται όταν όλα τα έγγραφα διακινούνται ψηφιακά και υπάρχει και διαφάνεια και πάρα πολύ εύκολα γίνεται ο έλεγχος για την ροή των εργασιών μας».

Παράλληλα επισήμανε ότι αυτό το έργο «θα έρθει να δέσει με την επόμενη φάση που αφορά τη συγκρότηση του κόμβου διαλειτουργικότητας και την εθνική ψηφιακή πύλη». Στόχος των δύο υπουργείων, όπως υπογράμμισε, «είναι με την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων οι βασικές υπηρεσίες που έχει ο πολίτης με το δημόσιο να μπορούν ψηφιακά να λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα από την απλή κινητή τους συσκευή».

«Νομίζω ότι είναι μια συνεργασία απόλυτα συνειδητή, η οποία αφορά το δημόσιο συμφέρον και νομίζω ότι μπορεί να δώσει ένα στίγμα ότι το δημόσιο μπορεί πραγματικά να πραγματώνει τον ρόλο του και όχι να έχει μια εικόνα ότι υπάρχει για να ταλαιπωρεί ή να καθυστερεί ή να δυσκολεύει. Οι δημόσιοι λειτουργοί του αξίζουν, το μπορούν, όλοι μαζί νομίζω θα κάνουμε το επόμενο βήμα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2018 - Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω ύφεση και λιτότητα – Ξεδιπλώνουμε τις δυνατότητες της οικονομίας

Παππάς στο Newsbomb.gr: Τομή στην οικονομία η ομιλία του πρωθυπουργού
01
Παππάς στο Newsbomb.gr: Τομή στην οικονομία η ομιλία του πρωθυπουργού
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved