ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018 - Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω ύφεση και λιτότητα – Ξεδιπλώνουμε τις δυνατότητες της οικονομίας

ΔΕΘ 2018 - Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω ύφεση και λιτότητα – Ξεδιπλώνουμε τις δυνατότητες της οικονομίας

Ιστορική χαρακτήρισε την 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – Εγκαινίασε το περίπτερο των ΗΠΑ και ξεναγήθηκε στην Έκθεση – «Όραμά μας η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βιομηχανικής ανασυγκρότησης»

Τις εγκαταστάσεις της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

61

Αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας περιόδευσε σε περίπτερα στον χώρο της έκθεσης, όπου φέτος δίνουν το «παρών» παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική συγκυρία, καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. που βγήκαν από μνημόνια.

11 1 copy

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός είπε πως η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο κ. Τσίπρας παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα. Σε χαιρετισμό του, ανέφερε ότι στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη σημασία που θα είχε να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Σημείωσε επίσης ότι «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

«Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Είπε επίσης ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γούιλμπουρ Ρος τόνισε ότι μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών.

«Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Ρος κάνοντας αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Στο αμερικανικό περίπτερο, ενώ παρουσίαζαν στον πρωθυπουργό μηχανήματα ανακύκλωσης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής που ήρθε στην Ελλάδα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας του έκαναν δώρο μια φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

tsipras

Στις 7.00 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ενώ αύριο Κυριακή στη 1 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ GALLERY ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δείτε πώς κατέγραψε το CNN Greece τη βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ:

Στο σχετικό με την άμυνα περίπτερο της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον υπουργό Αμυνας και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

4544193

Η ατάκα του πρωθυπουργού στο περίπτερο του Μετρό της Θεσσσαλονίκης: «Το ανέκδοτο δεν είναι πια ανέκδοτο».

Στο περίπτερο της γενικής γραμματείας εμπορίου και προστασίας καταναλωτή ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη: «Μη μας εκσυγχρονίζεις τόσο γρήγορα Δραγασάκη» του τόνισε χαρακτηριστικά. Στον Πρωθυπουργό έδειξαν πώς γίνεται τάχιστα σύσταση επιχείρησης σε 13 λεπτά. Εχει γίνει σύσταση 120 επιχειρήσεων μέσα σε ένα μήνα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, σταμάτησε σε ένα γήπεδο, όπου έπαιζαν παιδιά και τους ζήτησε την μπάλα για να δοκιμάσει μερικά σουτ.

Η πρώτη βολή ήταν άστοχη, αλλά ο πρωθυπουργός ευστόχησε στη δεύτερη προσπάθειά του, αποσπώντας χειροκροτήματα.

Πριν αποχωρήσει, για να συνεχίσει την περιοδεία του, ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε με τα παιδιά. Ρώτησε, μάλιστα, ένα από αυτά: «Τι ομάδα είσαι;».

Όταν του είπε πως υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ο πρωθυπουργός σχολίασε γελώντας «Καλά, Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη;».

TS

Εξερχόμενοι της Έκθεσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δέχτηκαν ένα απρόσμενο δώρο καθώς, τους έδωσαν δύο φανέλες της ομάδας του ΠΑΟΚ, με το νούμερο 19 για τον κ. Τσίπρα και το νούμερο 26 για τον κ. Πάιατ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2018: Αυτές είναι οι εξαγγελίες Τσίπρα – Παροχές, φοροελαφρύνσεις με το βλέμμα στους δανειστές

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY