ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: Πώς ο Μητσοτάκης θα αποδομήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα

ΔΕΘ 2018: Πώς ο Μητσοτάκης θα αποδομήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα

ΔΕΘ 2018 - Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη: Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της Πειραιώς προκειμένου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο Μητσοτάκης να αποδομήσει τις παροχές και τις ελαφρύνσεις του πρωθυπουργού

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ» ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στην ακατάσχετη παροχολογία», αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση τα στελέχη της ΝΔ, προϊδεάζοντας για τον καμβά της αντιπαράθεσης πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως λένε οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της ΝΔ θα είναι μετρημένος και κοστολογημένος.

Ταυτόχρονα κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για απόλυτη ανευθυνότητα καθώς όπως λένε, εξήγγειλε μέτρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία κοστολόγηση.

«Βέβαια, αν το 2014 έταζε το σκίσιμο των μνημονίων, όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, μπορεί κανείς να πιθανολογήσει τι έχει να υποσχεθεί τους επόμενους μήνες που ξέρει ότι θα χάσει. Εμείς δε θα κάνουμε ακόμη κανένα σχόλιο στα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Όταν θα τα εξειδικεύσει και κυρίως όταν θα ανακοινώσει το κόστος τους θα πούμε ποια από αυτά θεωρούμε ότι έχουν νόημα να τα συζητήσουμε και ποια υπονομεύουν την πορεία της χώρας. Πάντως τα περισσότερα απ όσα είπε και κυρίως όσα σχετίζονται με προσλήψεις είναι προφανές ότι κινούνται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση», σχολιάζουν πηγές της Πειραιώς.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί πόσο κακό κάνει στην οικονομία η ανάπαυση την οποία επικαλέστηκε ο Τσίπρας με το μαξιλάρι των 30 δισεκατομμυρίων, αφού όπως εξηγούν τα υψηλά και απαγορευτικά επιτόκια που εμποδίζουν τη χώρα να βγει στις αγορές, μεταφράζονται ως έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

«Όσον αφορά στην υπεραπόδοση της οικονομίας, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Πέρυσι, η ανάπτυξη ήταν η μισή περίπου (1,4%) από όσο προβλεπόταν (2,7%). Φέτος προβλέπεται εξίσου αναιμική καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2018 κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση (1,8%), έναντι του πρώτου τριμήνου (2,5%). Η χώρα σέρνεται σε ρυθμούς υπανάπτυξης κάτω του 2% αποκλίνοντας από την Ευρώπη, όταν έπρεπε να τρέχει με 4% για να καλύψει το χαμένο έδαφος της κρίσης. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, ενώ το δήθεν "ολιστικό σχέδιο" του κ. Τσίπρα είναι στην ουσία ένα κενό γράμμα», επισημαίνουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει την κυβέρνηση και τον Τσίπρα για τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο πρωθυπουργός εναντίον όσων βρέθηκαν στο συλλαλητήριο, ενώ θα επαναλάβει την πάγια θέση του ότι «η συμφωνία που υπογράφηκε από την κυβέρνηση ήταν όχι μόνο κακή, αλλά προσέβαλε και τους πολίτες της Μακεδονίας και όλης της χώρας καθώς με αυτήν ικανοποιήθηκαν μόνο τα πάγια αιτήματα της σκοπιανής πλευράς».