ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακός χαμός για φόρους και Ασφαλιστικό: Οι πίνακες και η «άγρια» κόντρα Τζανακόπουλου – Χατζηδάκη

Κακός χαμός για φόρους και Ασφαλιστικό: Οι πίνακες και η «άγρια» κόντρα Τζανακόπουλου – Χατζηδάκη

Τους πίνακες για φόρους, ανάπτυξη κ ασφαλιστικό «που αμφισβήτησε χθες ο κ. #Τζανακόπουλος στην #ΕΡΤ» ανήρτησε στο τουίτερ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Δεν απαιτώ ούτε συγγνώμη ούτε επανόρθωση από κυβέρνηση κ κυβ. εκπρόσωπο. Ο καθένας έχει την ταυτότητα και τη διαδρομή του. Εγώ θέλω απλώς να είμαι εντάξει απέναντί σας!», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, και βουλευτή Β' Αθηνών, «Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά στην #ανάπτυξη. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η #Eurostat. Αυτόν τον πίνακα έδειξα χθες στην #ΕΡΤ στον κ.#Τζανακόπουλο και τον αμφισβήτησε με ειρωνεία! Δυστυχώς για τον #ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι εδώ κ τον εκδικείται καθημερινά», πρόσθεσε στο λογαριασμό του στο τουίτερ και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους #φόρους στην Ευρωζώνη. Στα φορολογικά έσοδα (#Καθημερινή με στοιχεία #Παγκόσμιας_Τράπεζας) και στις αυξήσεις φόρων (έκθεση #ΟΟΣΑ). Ο κ. #Τζανακόπουλος το αρνήθηκε χθες στην #ΕΡΤ. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει αυτόν κ τον #ΣΥΡΙΖΑ!».

Τέλος, σημείωσε ότι «21 περικοπές συντάξεων κ αυξήσεις εισφορών έχει κάνει η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ. Στον πίνακα του @VroutsisGiannis που έχει δημοσιεύσει η #ΝΔ υπάρχουν όλοι οι σχετικοί νόμοι κ αποφάσεις. Ο κ. #Τζανακόπουλος χθες στην #ΕΡΤ το αμφισβήτησε και αυτό! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών!».

Δείτε τα tweets, αλλά και τους πίνακες στην γκάλερι του newsbomb.gr

Τζανακόπουλος: Την επόμενη φορά κύριε Χατζηδάκη να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε

Άμεση και καυστική ήταν ωστόσο η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Χθες είπα ευθέως στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κύριο Χατζηδάκη ότι είναι ψεύτης. Το επαναλαμβάνω σήμερα», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραθέτοντας τα στοιχεία για:

«ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Χθες παρουσίασε έναν πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα.

Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα.

Ο νέος πίνακας που παρουσίασε – σήμερα – δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ!

Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;

Του παρουσιάζω λοιπόν τον πίνακα της Eurostat που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης:

pinakas1

Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη.

Ποιος;

Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στο ασφαλιστικό τώρα που ο κος Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα. Τον ενημερώνω ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις.

Να και ο πίνακας εξαιρετικά αφιερωμένος στον κο Αντιπρόεδρο:

pinakas2
pinakas3
pinakas4

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όσο για τις 21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κος Χατζηδάκης, αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας. Εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος.

Συμπεριλαμβάνει επίσης τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012. Μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.

Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του...