ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018 - Κυριάκος Μητσοτάκης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Εμείς μπορούμε

ΔΕΘ 2018 - Κυριάκος Μητσοτάκης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Εμείς μπορούμε

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Άνοιγμα σε όλους τους Έλληνες με ταυτόχρονη αποδόμηση των εξαγγελιών Τσίπρα - Ήδη από σήμερα 14/09/2018 ξεκίνησε η σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων και τη ΝΔ να κατηγορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για «εξυπηρέτηση» της κυβερνητικής προπαγάνδας - Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να παρακολουθήσετε LIVE την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου ο αρχηγός της ΝΔ να ανέβει στη ΔΕΘ με «αέρα» εν δυνάμει πρωθυπουργού.

Πηγές από τη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες από το βήμα της ΔΕΘ, με ένα εξωστρεφές και απόλυτα προσγειωμένο πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει ένα εξαιρετικά λιτό πρόγραμμα επαφών με φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης. Εντούτοις, στην ατζέντα του θα υπάρχουν στοχευμένες επισκέψεις, με τον απώτερο σκοπό του να είναι το ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Όπως συνέβη και κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη θα σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλες τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

mitsotakis deth4 768x512

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εμείς μπορούμε

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του το Σάββατο, θα κινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 6 κεντρικούς άξονες που αφορούν: Την Οικονομία, τους Θεσμούς, την ασφάλεια, την Παιδεία, τη Διεθνή Παρουσία της χώρας, και την Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών περιγράφοντας ένα σχέδιο που θα αφορά το σύνολο των Ελλήνων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν, σύμφωνα με πήγες, όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι φόρους, τα χρέη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του, έχει στόχο να μιλήσει στην καρδιά και στο μυαλό των Ελλήνων, παρουσιάζοντας όχι μόνο το όραμά του, αλλά και το ρεαλιστικό και συγκροτημένο σχέδιό του για την Ελλάδα τού αύριο.

Η ΝΔ εκτιμά πως το περιβόητο πλέον δόγμα του «Grinvest» που είχε προτάξει ο πρωθυπουργός στο «Βελλίδειο» έχει πλέον καταρρεύσει. «Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Η Ν.Δ. χθες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει «μισόλογα» για το αν θα κόψει ή όχι τις συντάξεις που «ο ίδιος ψήφισε» και ότι αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε «τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την περικοπή ή όχι των συντάξεων.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως, όπως του ευχόμαστε», σημείωνε η Ν.Δ. απαντώντας στην αποστροφή του κ. Τσίπρα (στη συνέντευξή του στο Euronews) ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τους θεσμούς, «ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μη μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό». Εξάλλου, νωρίτερα, σκληρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης με αφορμή την ατυχή δήλωση του Κ. Καραγκούνη περί συστήματος Πινοσέτ να εμφανίσει τη Ν.Δ. ως «ολετήρα» (κατά το Μέγαρο Μαξίμου), διαστρεβλώνοντας, όπως λένε στην Πειραιώς το σχέδιο τριών πυλώνων της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης εξελίσσεται το θέμα της αναστολής περικοπής των συντάξεων.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι Θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και ότι για αυτό έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση διάψευσης.

mitsotak 2

Οργή της ΝΔ για το ΑΠΕ

Συγκεκριμένα η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με αφορμή άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ»:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

k.mitsotakis 1021x580 copy

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας ο κ.Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες επικαιροποιημένες και κοστολογημένες:

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%. (Οι κύριες εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%)

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

- Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ, από το 22% στο 9%.

- Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

- Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

- Μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 11%.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του θα υπάρξει ειδική αναφορά στο εργαλείο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ως μέσο στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Με το σύνθημα «εμείς μπορούμε» βγαίνει μπροστά η ΝΔ

«Μπορούμε» είναι το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φετινή 83η ΔΕΘ. «Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής» εξηγούν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν: «Γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, «γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».

Πηγή: Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ