ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: Με όραμα και σχέδιο «Μπορούμε» - Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του

ΔΕΘ 2018: Με όραμα και σχέδιο «Μπορούμε» - Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη ΔΕΘ σήμερα (15/09) και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου θα αναλύσει το όραμα και το σχέδιο του για την Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από την Παρασκευή το απόγευµα στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ θα αναπτύξει τις προγραµµατικές θέσεις του κόµµατός του για την οικονοµία, τους θεσµούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας, και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή του βόλτα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και στη δημοσιογράφο Ευδοκία Μύτιλη, και αποκάλυψε ότι είναι ανοικτός σε συγκλίσεις σχετικά με την επόμενη μέρα στη χώρα, εξαιρώντας ωστόσο από αυτές τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άκρα.

mit

Τι θα πει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να εκτοξεύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κυβερνητικών µεθόδων µε αιχµή το µέτρο της περικοπής των συντάξεων. Η αντίδραση της Πειραιώς ήταν έντονη χθες, όταν δηµοσίευµα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επικαλούµενο ευρωπαϊκές πηγές, ανέφερε ότι οι θεσµοί έχουν ενηµερώσει κόµµατα της αντιπολίτευσης πως θεωρούν βιώσιµο το ασφαλιστικό και έκαναν λόγο για ενδεχόµενο ακύρωσης του µέτρου µείωσης των συντάξεων.

«Η Νέα ∆ηµοκρατία δεν ψήφισε το µέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1ης.1.2019. Το µέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνηµόνιο, ψηφίστηκε µε αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝ.ΕΛ.» ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.∆. υπενθυµίζοντας «ότι η γαλάζια παράταξη κατέθεσε και τροπολογία προ διµήνου για να µην εφαρµοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα – Καµµένου δυστυχώς απέρριψε». «Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.∆. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε µε τους εκπροσώπους των θεσµών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Εκτοτε, καµία άλλη συνάντηση ή ενηµέρωση δεν υπήρξε στην αξιωµατική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους θεσµούς. Με αυτά τα δεδοµένα, καλούµε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιµοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχηµα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει µετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως βασικό μήνυμα ότι «Μπορούμε» κατά τη σηµερινή του οµιλία στο Βελλίδειο, θα επισηµάνει ότι βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τοµέα της οικονοµίας, είναι η µείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι µεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονοµία που άµεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Όπως αναφέρουν γαλάζιες πηγές, οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άµεσα εφαρµόσιµες, κοστολογηµένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της 83ης ΔΕΘ. Στις 20:00 θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος για περικοπή συντάξεων: Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη