ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018 - Μητσοτάκης: Κατηγορηματικό «όχι» σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΘ 2018 - Μητσοτάκης: Κατηγορηματικό «όχι» σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΘ 2018: Σε ερωτήματα για όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας αλλά και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ - Εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «λαϊκιστή» και τον Πάνο Καμμένο «τσάμπα μάγκα» - Κατηγορηματικό «όχι» σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως τεράστιο λάθος χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας την αδιαφορία, όπως είπε χαρακτηριστά, του Πρωθυπουργού για πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και δεσμεύτηκε ότι εφόσον τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός «προτεραιότητα θα είναι η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε, «ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος».

Προσέθεσε δε, ότι στόχος της ΝΔ είναι ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας πολιτική, τα οποία αντέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τα υπερψηφίσουμε. Όμως εμείς δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε μικρές ομάδες ψηφοφόρων αποσπασματικά, αλλά να προωθήσουμε ένα συνολικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα συνέχισε: «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

41827754 673134573066865 4597573988548345856 n 2

Απαντώντας σε ερώτημα για τον ατομικό κουμπαρά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, «ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα».

Ερωτηθείς για τις χτεσινές δεσμεύσεις του για τον ΕΝΦΙΑ -μείωση 30% και πληρωμή στους δήμους- είπε: «Μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σφοδρή ήταν επίθεση που εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό σε ερώτηση για το Σκοπιανό, «δίπλα στην λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά», είπε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «τσάμπα μάγκα» τον Πάνο Καμμένο που «συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς όπως υποστήριξε «η κύρωση παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα» και δήλωσε ότι αυτό μπορεί να αποτραπεί μόνο με εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», συνέχισε και μίλησε για στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. Τόνισε, παράλληλα ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

Με αφορμή ερώτηση για το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κάθετος, «δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα». Τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτα κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία. «Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα ο 1ος στόχος. Το "μαξιλάρι" δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ερωτηθείς για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τους νεκρούς, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικός».

Συνεχίζοντας το «φλερτ» που ξεκίνησε χτες με ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρχουν και πρόσωπα από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Και στην κυβέρνηση ακόμη και αν είμαι αυτοδύναμος», ανέφερε παράλληλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε υπέρ των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και συνδυασμό κλασικών και επιχειρησιακών συμβάσεων με βάση τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου και την κάθε οικονομική μονάδα.

Όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πριν από την προεδρική εκλογή θα έχει ήδη αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τονίζοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής της Μόρια. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση δείχνοντας δύο φωτογραφίες που απεικονίζουν τις συνθήκες διαβίωση στη Μόρια.