Πάγκαλος: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ότι δεν υπάρχει θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και αλλαγής του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία του κόμματος ξεκαθάρισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε επειγόντως «δουλειά και λύσεις» και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ανταποκριθεί στο λαϊκό αίσθημα. Χαρακτήρισε τον νέο πρωθυπουργό «αποδεκτό με αισθήματα ικανοποίησης και με κάποια ελπίδα για το μέλλον», και εξήρε την τεράστια πείρα από την δραστηριότητά του στο εξωτερικό και στην ΕΚΤ.

Αναφορικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ήταν «λογική και όχι εξωφρενική» και ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός αρχηγός και ούτε έχω το ψώνιο να γίνω».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε λάθος το δημοψήφισμα και εξήγησε: «Το δημοψήφισμα ήταν λάθος. Γιατί το ερώτημα θα ήταν δύσκολο να απαντηθεί. Τα ερωτήματα κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι απλά και κατανοητά. Τα δημοψηφίσματα είναι ανάθεμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η λαϊκή βούληση εκφραζόμενη αυθορμήτως είναι αστάθμητος παράγοντας».

Σχολιάζοντας τέλος την περίφημη φράση του «μαζί τα φάγαμε», είπε ότι σύντομα θα εκδώσει βιβλίο με αυτόν τον τίτλο, στο οποίο θα γράφει πώς κατασπαταλήθηκε το χρήμα στο Δημόσιο.