ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν. Σαμαράς: «Μεταβατική και ειδικού σκοπού η κυβέρνηση»

Αν. Σαμαράς: «Μεταβατική και ειδικού σκοπού η κυβέρνηση»

Μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και τους ψηφοφόρους του κόμματος απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς, που επαναλαμβάνει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν αποτελεί συγκυβέρνηση, αλλά «μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε περί αλλαγής στάσης το τελευταίο εξαήμερο, επισημαίνοντας ότι υπέρ της συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού είχε ταχθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, κι όταν οι συνθήκες δεν ήταν τόσο οριακές.

«Κάνουν λάθος όσοι φαντάζονται εκλογές μήνες μετά τις 19 Φεβρουαρίου», τονίζει ο κ. Σαμαράς και υπογραμμίζει ότι δεν θα αμφισβητήσει όσα έχουν ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα εμποδίσει όλα όσα θα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι διατηρεί το δικαίωμά του για αλλαγές.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα, ενώ υπεραμύνεται των χειρισμών του. «Μετά από όλα αυτά που έγιναν τί ήταν προτιμότερο; Μεταβατική κυβέρνηση τριών μηνών και στη συνέχεια εκλογές ή να συνεχιζόταν η προηγούμενη απελπιστική κατάσταση για άλλα δύο χρόνια;», διερωτάται.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι δεν είχε γίνει καμία πρόταση στο Λουκά Παπαδήμο μέχρι την παραμονή της επιλογής του, ενώ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πυρήνες στη ΝΔ και ο ίδιος δεν δέχεται «οποιοδήποτε βέτο».

Άλλωστε, τονίζει ότι η ΝΔ πέτυχε και τους τέσσερις στόχους τους οποίους είχε θέσει, δηλαδή τη ματαίωση του δημοψηφίσματος, την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το Μαξίμου, τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατό και τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης για να εκταμιευτεί η έκτη δόση και η νέα δανειακή σύμβαση.

Για το ζήτημα των γραπτών εγγυήσεων που ζητούν οι Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπογράψει ένα τέτοιο κείμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεσμεύομαι για αυτά που έχω δεσμευτεί», ενώ παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ζητά από τους ψηφοφόρους ισχυρή λαϊκή εντολή, για να μπορέσει ο ίδιος και η Ελλάδα να είναι πιο ισχυροί στη δύσκολη μάχη της διαπραγμάτευσης.