ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «καυτό» δίμηνο που θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών

Το «καυτό» δίμηνο που θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την περίοδο από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα διεξαχθούν στο Κοινοβούλιο δύο ψηφοφορίες που θα αποδειχθούν καθοριστικές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση τότε θα φτάσουν στη Βουλή τόσο η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και οι ψηφοφορίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών αλλά και τις νέες δυναμικές που πιθανότατα θα δημιουργηθούν μέσα από τις αντίστοιχες συζητήσεις και ψηφίσεις το Μέγαρο Μαξίμου θα καθορίσει και τον χρόνο προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Θα έχουν, επίσης, προηγηθεί οι ψηφοφορίες για τα «θετικά μέτρα» της κυβέρνησης, ο Προϋπολογισμός αλλά και η Προανακριτική για την Υγεία, γεγονότα που θα μετατρέψουν τη Βουλή στο βασικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης του επόμενου διαστήματος. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η πυκνή κοινοβουλευτική διαδικασία ευνοεί τον Αλέξη Τσίπρα καθώς θα κληθεί να αναμετρηθεί αρκετές φορές «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πεδίο στο οποίο στην Ηρώδου Αττικού θεωρούν ότι υπερισχύει ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr