ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο Τσίπρας: Ανακοινώνει μέρισμα, μείωση ΕΝΦΙΑ και μη περικοπή συντάξεων

Στη Βουλή ο Τσίπρας: Ανακοινώνει μέρισμα, μείωση ΕΝΦΙΑ και μη περικοπή συντάξεων

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια

Αποφασισμένος να… γυρίσει επικοινωνιακά το πολιτικό παιχνίδι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων, φοροελαφρύνσεις και παροχές που θα δώσουν ανάσα στα νοικοκυριά.

Με αφορμή το τρίτο, κατά σειρά, «θετικό μέτρο» που κατατέθηκε χθες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων (σ.σ. έχουν προηγηθεί τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών), ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Βουλή για να ανακοινώσει και το ύψος του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φετινό μέρισμα αναμένεται να κινηθεί «τουλάχιστον» στα 710 εκατ. ευρώ, ενώ θα διανεμηθεί με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν πέρυσι.

Αναφερόμενος στο Κοινωνικό Μέρισμα από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για 710 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν με κριτήρια αντίστοιχα με τα περσινά.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να αναφερθεί και στην ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών για τα ειδικά μισθολόγια.

Κατά τον σχεδιασμό, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους μετά τις 10 Δεκμβρίου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο νομοσχέδιο για τη μη περικοπή των συντάξεων, ο οποίος θα φτάσει στη Βουλή μετά το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα εισπράξουν από 250 έως 1.400 ευρώ - Ποιοι το χάνουν

Ρoή Ειδήσεων