ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η Πολιτεία προστατεύει έμπρακτα τους νέους με αναπηρία

Παυλόπουλος: Η Πολιτεία προστατεύει έμπρακτα τους νέους με αναπηρία

Την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας στην κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία υπογράμμισε την Παρασκευή (30/11/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη του Διαδραστικού Συνεδρίου με θέμα «Προωθώντας την αποδοχή της διαφορετικότητας στα σχολεία – Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για την κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία».

«Κατ’ αρχάς, οφείλω να εξάρω την εν γένει κοινωνική προσφορά, ιδίως δε την προσφορά στο πεδίο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του «Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους». Πολλώ μάλλον όταν η προσφορά αυτή συντελείται μέσα στην κοινωνική και οικονομική κρίση που ακόμη πλήττει τον Τόπο μας και την Κοινωνία μας, και έχει πολλαπλώς απειλήσει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή. Επιπλέον, η προσφορά αυτή, μεσ’ από την στήριξη των νέων με αναπηρία, τονώνει τον ίδιο τον πυρήνα της Κοινωνίας μας, ήτοι την Οικογένεια», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Περαιτέρω δε η δράση αυτή του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του «Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους» έρχεται να κάνει πράξη τις διατάξεις του εν γένει θεσμικού πλαισίου στην Χώρα μας, το οποίο οργανώνει και εγγυάται την προστασία των νέων με αναπηρία. Επισημαίνω, ότι το θεσμικό αυτό πλαίσιο συνθέτει ο συνδυασμός των διατάξεων του άρθρου 21 παρ. 3 και 6 του Συντάγματός μας, ερμηνευόμενων υπό το φως των διατάξεων των άρθρων 2 παρ. 1, 4 παρ. 1 και 5 παρ. 1 του Συντάγματός και των διατάξεων -από πλευράς Διεθνούς Δικαίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- αφενός της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού» του 1959 και, αφετέρου, της «Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» του 1989, η οποία τέθηκε σε ισχύ με το ν. 2101/1992», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε, εξάλλου, εκτενώς στις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν στην προστασία της παιδικής ηλικίας.

«Προωθώντας λοιπόν αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ενταξη νεών με αναπηρία, στηρίζουμε τους νέους με αναπηρία ώστε, υπό όρους σεβασμού τα αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισοτίμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και τούτο διότι υπό τις συνθήκες αυτές, οι νέοι με αναπηρία μπορούν, κατά το δυνατόν, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άλλους νέους, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργώς και ισοτίμως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας», υπογράμμισε - μεταξύ άλλων - ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Παυλόπουλος: Η Εκκλησία έχει συνεισφέρει για το λαό και το έθνος όλα αυτά τα χρόνια (pics)

Δείτε ακόμη:

«Μοιράζει» χιλιάδες ευρώ η κυβέρνηση - Πότε και σε ποιους (ΛΙΣΤΑ)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων