Ραγκούσης: «Πρώτα η δόση και μετά η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ»

Ραγκούσης: «Πρώτα η δόση και μετά η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γ. Ραγκούσης με συνέντευξη του στην ΝΕΤ ανέφερε πως πρώτα πρέπει να λυθούν τα βασικά ζητήματα της χώρας και έπειτα να να ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

«Εάν δεν πάρουμε την 6η δόση, δεν ψηφιστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο προϋπολογισμός και όλα τ' άλλα, δεν πρέπει να υπάρξουν τέτοιες διαδικασίες μέσα στο κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά το κράτος καλείται θα ξοδέψει λιγότερα απ΄ όσα εισπράττει» και υπογραμμίζοντας τις σημαντικές μειώσεις δαπανών που έγιναν από το 2009.

Παράλληλα, δέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδήγησαν στην αύξηση της ύφεσης, ενώ όπως ανέφερε, «όπου αυτές προχώρησαν είχαμε θεαματικά αποτελέσματα».

Για το θέμα αυτό καταλόγισε ευθύνες και στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε, με τη στάση της εμπόδιζε την προώθησή τους.

Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε: «το κράτος δεν μπορεί να κόβει μισθούς και συντάξεις και να μην ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Πρέπει να μπουν κανόνες" και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και οι δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στην τρόικα. Εξέφρασε επίσης το φόβο ότι κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει, ακόμα και τώρα, στο σύνολό του και σε βάθος, το πρόβλημα της χώρας.