Έξαλλος ο Τσίπρας με Δραγασάκη – Η δήλωση - «βόμβα», οι δικαιολογίες και το μπάχαλο στην κυβέρνηση

Newsroom Newsroom

Έξαλλος ο Τσίπρας με Δραγασάκη – Η δήλωση - «βόμβα», οι δικαιολογίες και το μπάχαλο στην κυβέρνηση
Αναταράξεις εντός της κυβέρνησης

Πολιτικές αναταράξεις εντός της κυβέρνησης από τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη περί ενδεχομένου νέας ανακεφαλαιοποίησης από τις τράπεζες - Ο εκνευρισμός του Τσίπρα και οι απίστευτη δικαιολογία από τον υπουργό Οικονομίας

«Μου ξέφυγε και το είπα»: Aυτή ήταν η δικαιολογία του Γιάννη Δραγασάκη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έγινε έξαλλος όταν άκουσε τον αντιπρόεδρό του και υπουργό Οικονομίας να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και πως οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Με τη συγκεκριμένη δήλωση επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, παρά τους διαρκείς πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δήθεν «αλλαγή σελίδας», μετά και την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα, αποτυπώνει το μπάχαλο που επικρατεί εντός της κυβέρνησης, καθώς η «βόμβα» του κ. Δραγασάκη προκάλεσε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και όλων στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι έμειναν άναυδοι.

Πιο έξαλλος είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που είναι αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας και είναι επιφορτισμένος με το νέο νόμο «Κατσέλη», που πρόκειται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση.

Μάλιστα, μετά την περίεργη αναφορά του κ. Δραγασάκη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Φλαμπουράρης ακύρωσε μεγάλη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει για την Παρασκευή (01/02) με τραπεζίτες την οποία επαναπρογραμματίζει για το απόγευμα της Δευτέρας (04/02), ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν.

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν με σκωπτικότητα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίες δημιούργησαν πανικό στην αγορά και μεγάλη ανησυχία σε επιχειρηματικούς κύκλους. Κανείς εντός του πρωθυπουργικού γραφείου ποτέ δεν κατάλαβε γιατί έγιναν.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα, μετά από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει καταθέσει πρόταση, ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων έχουν «κόκκινα» δάνεια τα οποία και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Φλαμπουράρη, προβλέπεται η προστασία της πρώτης κατοικίας με τους εξής τρόπους: αξία πρώτης κατοικίας έως διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ και εισόδημα τριανταπέντε χιλιάδες ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει στεγαστικά αλλά και επιχειρηματικά δάνεια.

Οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζονται και το νέο πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλος του μήνα.

Με την φασαρία που προκλήθηκε και με μιάμιση ημέρα καθυστέρηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, αφενός για να καθησυχάσει την αγορά και αφετέρου για να καθησυχάσει τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, που δεν είδαν με καλό μάτι τους λόγους τους οποίους ο κ. Δραγασάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.

Διαβάστε επίσης:

Κτηματολόγιο: Έτσι θα υποβάλετε την ηλεκτρονική δήλωση για τα ακίνητα - Ποιες οι μεγάλες αλλαγές

Απίστευτη αποκάλυψη: Πήγαν τα ΟΥΚ στις Μαλδίβες να διασώσουν τον Τσίπρα;

«Σεισμός» στην κοσμική Αθήνα: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που εμπλέκεται στο κύκλωμα με την κοκαϊνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved