ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κων. Μητσοτάκης: Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου

Κων. Μητσοτάκης: Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου

Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν αλλά και στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε ως προσωπικότητα με γνώση του αντικειμένου και ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος.

«Μπουχτίσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Ο τόπος έχει ανάγκη να κυβερνηθεί, είναι ανάγκη να παρθούν ορισμένες γρήγορες αποφάσεις που να αναφέρονται στην καθημερινότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το θέμα της ανάπτυξης, εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο και θα αργήσουν να έλθουν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες task force, όπως έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να δοθεί προτεραιότητα στις εκκρεμείς εσωτερικές επενδύσεις.

Ερωτηθείς αν βλέπει εκλογές τον Φεβρουάριο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν κανείς εχέφρων -όπως είπε- άνθρωπος και πατριώτης Έλληνας να πει ότι πρέπει να διακοπεί καλά και σώνει το έργο αυτής της κυβερνήσεως που είναι η σωτηρία της πατρίδος με την κυριολεξία της λέξεως, για να γίνουν μια ώρα γρηγορότερα οι εκλογές.

Αναφερόμενος τέλος, στη Δημοκρατική Συμμαχία, είπε ότι η θέση της δικαιώθηκε 100%, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της θα είναι θετικός και σημαντικός.