Μύλος με την υποτιθέμενη «πρόβλεψη» Τσακαλώτου για νίκη της ΝΔ στις εκλογές

Σάλος προκλήθηκε με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα (21/2) στο αμερικανικό δίκτυο CNBC  υπουργός Οικονομικών Ευλείδης Τσακαλώτος.
Μύλος με την υποτιθέμενη «πρόβλεψη» Τσακαλώτου για νίκη της ΝΔ στις εκλογές
Την επίσημη απομαγνητοφώνηση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών
2'

Στις δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν ακούγεται καθαρά τι εννοεί, κάτι που προκάλεσε και την παρανόηση που ακολούθησε.

Πολλοί ήταν αυτοί όπου μετάφρασαν λανθασμένα μια πρόταση του υπουργού Οικονομικών με αποτέλεσμα να παραφραστούν τα λεγόμενα του. Συγκεκριμένα ακούγεται σαν να λέει ότι είναι πολύ πιθανόν να έρθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο στην απομαγνητοφώνηση που έδωσε το υπουργείο οικονομικών υπάρχει ο εξής διάλογος μεταξύ του δημοσιογράφου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;

Απ: «Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά».

H ανακοίνωση της ΝΔ

Πριν την απομαγνητοφώνηση είχε προηγηθεί ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο: Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών όμως εκτός από την απομαγνητοφώνηση προχώρησε και σε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές».

Επίθεση από Μαξίμου

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου με την οποία χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, αντιπολίτευση για κλάματα. «Πλέον, δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών «Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα».

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ΕΜΥ: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας - Πού θα χτυπήσει ο «χιονιάς»

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή