ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «μπαχαλάκηδες» βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό – Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για τις επιθέσεις βίας

Οι «μπαχαλάκηδες» βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό – Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για τις επιθέσεις βίας

Για κατάσταση πλήρους ανομίας κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση - Μικροπολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλει το κυβερνών κόμμα 

Τις φωτιές από τις επιθέσεις των «μπαχαλάκηδων» και των διαφόρων κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών, συλλογικοτήτων αλλά και μελών του Ρουβίκωνα, σε αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να σβήσει η κυβέρνηση, με τους αστυνομικούς να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα καθώς γίνονται «σάκοι του μποξ» στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα πρώτης γραμμής, ενώ αντίθετα η κυβέρνηση πιστεύει ότι το επιχείρημα που επιστρατεύει ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο μανδύας πίσω από τον οποίο κρύβεται η πραγματική του πρόθεση για ενίσχυση της ρητορικής του δόγματος «Νόμος και τάξη».

Απόδειξη, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, είναι η δήλωση του κατά την επίσκεψη του στο ΑΤ Ακροπόλεως, όταν ανέφερε ότι «είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Σύγκρουση ΜΑΤ με διαδηλωτές

Η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά έντονη μόνο που όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν υπάρχουν πλέον ούτε ομάδες αστυνομικών που να προστατεύουν τους πολίτες ούτε φυσικά υποδομές με τα αστυνομικά τμήματα της χώρας να είναι υποστελεχωμένα. Όσο δε για το στόλο των αυτοκινήτων, ούτε λόγος… απλά ανύπαρκτος, όπως τονίζουν.

Η αστυνομία φοβάται ότι τις επόμενες ημέρες οι εκρήξεις βίας θα ενταθούν και αυτό οφείλεται, όπως λένε, σε διάφορα γεγονότα που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο συμπέρασμα, όπως παράδειγμα η απαγόρευση άδειας από τις φυλακές στον ισοβίτη Κουφοντίνα ή στο ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα αναρχικού μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Μύθος για μικροπολιτικούς λόγους

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι όλες αυτές οι επιθέσεις και η συμπεριφορά των «μπαχαλάκηδων», που σπάνε αδιακρίτως ή επιτίθενται σε αστυνομικούς με μολότοφ ή σε γραφεία διαφόρων επιχειρήσεων όπως κάνει η ομάδα του Ρουβίκωνα λειτουργούν με την ανοχή της πολιτείας. Η κυβέρνηση, ωστόσο, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι χρησιμοποιεί την ασφάλεια των πολιτών για να φοβίσει τους πολίτες.

Οι δύο γυναίκες που έχουν αναλάβει την προστασία των πολιτών οι κυρίες Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα επιχειρούν να υποβαθμίσουν πολιτικά την υπόθεση κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στη συνέχεια η υπουργός προστασίας του Πολίτη τα έβαλε με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας οι οποίοι εξέδωσαν μια σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως, λέγοντας ουσιαστικά πως οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν το «δόγμα "νόμος και τάξη" για να φοβίσουν τους πολίτες και να υποβαθμίσουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μάλιστα, τόνισε πως τα στοιχεία του υπουργείου δεν δείχνουν ότι υπάρχει «κλίμα ανομίας και ανοχής», κάνοντας λόγο για «έναν μύθο που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους». Ταυτόχρονα επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Ν.Δ. και μέσω twitter έγραψε για την επίσκεψή του στο ΑΤ: «Η οικονομία της χώρας αναβαθμίζεται, η ανεργία μειώνεται, η ζωή των πολιτών βελτιώνεται, η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις ασφαλέστερες χώρες, και ο κ. Μητσοτάκης τρέχει πίσω από τις μολότοφ μήπως και διασωθεί».

Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κινήθηκε και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και έβαλε ευθέως κατά ΜΜΕ για τον τρόπο που προέβαλαν τα επεισόδια και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων: «Είχαμε μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο που έλεγαν ότι χάνεται ο κόσμος στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα των πολιτικών για πολιτικούς λόγους. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και την ασφάλειά τους»

Όπως και να έχει πάντως οι εκρήξεις βίας είτε με την εικόνα της αντιεξουσιαστικής μορφής είτε με την εικόνα στις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις όπως αυτές οι επιθέσεις των χούλιγκαν στο Παπαστράτειο γήπεδο στη Νίκαια είναι γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό όταν γίνεται λόγος για έλλειψη ασφάλειας των πολιτών και για ένα εκρηκτικό μείγμα που κινείται στα όρια της τρομοκρατίας όταν διάφορες επιθέσεις προέρχονται από τον αναρχικό και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Μυστηριώδης πτήση: Γιατί προσγειώθηκε στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας

Σχετικές ειδήσεις