Επιστολή Παπαδήμου στους δανειστές

Επιστολή Παπαδήμου στους δανειστές

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης πως θα εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει σε επιστολή του προς τους δανειστές ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Με επιστολή προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που περιγράφονται στο ληφθέν οικονομικό πρόγραμμα, την ολοκλήρωση ενός σταθερού και αξιόπιστου νέου πολυετούς προγράμματος μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ και την οριστικοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων με εθελοντική συμμετοχή μέσω του PSI.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής και δομικής μεταρρύθμισης έτσι ώστε να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και να βελτιώσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας», τονίζει ο κ. Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός τονίζει για ακόμα μία φορά την αναγνώριση από τον ελληνικό λαό και της σημασίας της συμμετοχής μας στο ευρώ.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τους κ.κ. Χερμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν κλώντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.