ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης – Καμιά επιδοματική πολιτική (vid)

Τζανακόπουλος: Μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης – Καμιά επιδοματική πολιτική (vid)

«Η εκλογική μάχη της Κυριακής, είναι μια δύσκολη μάχη, ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο έχει ουσιαστικά πολιτικά διακυβεύματα» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και τόνισε.

«Σε αυτή την μάχη κρίνονται πολλά. Κυρίως κρίνεται το εάν θα υπάρξει μια ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτά τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και σε ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο έχει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των αδικιών».

«Κρίνεται» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, «στο εάν οι Έλληνες πολίτες θα υποστηρίξουν ένα στρατηγικό σχέδιο στήριξης των πολλών, εάν θα υπερασπισθούν όσα κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, με την έξοδο από τα μνημόνια με τα θετικά μέτρα και τον επεκτατικό προϋπολογισμό και τη δυνατότητα που έχουμε σήμερα να αποκαθιστούμε αδικίες που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη οκταετία ή εάν θα επιλέξουν, μία πολιτική δύναμη όπως η ΝΔ, η οποία δεν κρύβει ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο ονομάζω, σχέδιο κοινωνικής ισοπέδωσης.

Η ΝΔ δεν το κάνει αυτό επειδή είναι "κακή" αλλά επειδή έχει μια συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική τοποθέτηση. Θεωρεί, ότι πρέπει να συντριβεί η εργασία, να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες, να κατεδαφισθεί το κοινωνικό κράτος, διότι κατά τη γνώμη τους, αυτός είναι ένας τρόπος για να μπορέσει η χώρα να ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι μια παλιά νεοφιλελεύθερη ιδέα, την έχει υποστηρίξει η Θάτσερ, ο Ρήγκαν, οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ και θέλουν να την επαναφέρουν, γυρίζοντας τη χώρα πίσω στα χρόνια όπου καθόριζε τις πολιτικές προτεραιότητες το ΔΝΤ.

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, ότι «υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να υπερισχύσει η άλλη πολιτική δύναμη. Σε εκείνην την περίπτωση να γνωρίζουν όλοι ότι καιροφυλακτούν πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό όπως ο κος Βέμπερ που, εφόσον δεν υπάρξει εμπιστοσύνη σε αυτήν την πορεία και σε αυτές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, πρώτος εκείνος θα έρθει και θα αμβισβητήσει αυτές τις πολιτικές επιλογές».

«Η ΝΔ», είπε, «έχει συγκεντρώσει γύρω της μία απίστευτη επικοινωνιακή μηχανή η οποία έχει τη δυνατότητα να παράγει τις προτεραιότητες της δημόσιας συζήτησης, fake news να δημιουργεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση, μπορεί να σταθμίσει τις πολιτικές προτεραιότητες και θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», εκτίμησε κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από τη ΝΔ ότι η κυβέρνηση προχωρά σε υπερφορολόγηση για να μοιράζει επιδόματα όποτε την εξυπηρετεί, όπως για παράδειγμα πριν από τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε.

«Είναι λίγο παράλογο η ΝΔ να μιλά για υπερφορολόγηση όταν την περίοδο 2010 έως 2014, η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν περίπου 65 δις ευρώ και η φορολογική προσαρμογή την περίοδο 2015 έως 2019, δεν ξεπέρασε τα 2,5 δις ευρώ. Επομένως εάν κάποιος έχει υπερφορολογήσει τους Έλληνες πολίτες, αυτή ήταν η ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ που συγκρότησαν τις κυβερνήσεις των δυο πρώτων μνημονίων. Αυτό συνιστά παραδοχή και του ΔΝΤ, το οποίο μας είπε ότι και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ήταν στην ουσία προγράμματα για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα επιδόματα ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν επιδόματα τα οποία δίνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι το επίδομα ανεργίας, το οικογενειακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και το στεγαστικό επίπεδο.

«Η ΝΔ θα πρέπει να μας πει.΄ Όταν αντιπαρατίθεται στο θέμα των επιδομάτων, με ποιο από αυτά τα επιδόματα διαφωνεί;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα έκτακτα επιδόματα είπε ότι το 2016, το 2017 και το 2018, η κυβέρνηση έδωσε έκτακτα επιδόματα, «προκειμένου να περιορίσει το υπερπλεόνασμα, για το οποίο, όπως είπε, κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι εκτιμήσεις που έκαναν οι θεσμοί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Η χώρα είναι πλέον εκτός μνημονίων και έχει τη δυνατότητα να καθορίζει η ίδια τους προϋπολογισμούς της και να παίρνει μόνιμα μέτρα, δε μιλάμε πια για έκτακτα επιδόματα, όπως η 13η σύνταξη, οι μειώσεις, του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα, του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.

Το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ξεδιπλώνει ένα στρατηγικό σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών, και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, ότι έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πως οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν την δυνατότητα να αποτυπώσουν την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, έτσι όπως διαμορφώνεται κάθε φορά.

«Το ζήσαμε το 2012, το 2015, στο Δημοψήφισμα, στις δεύτερες εκλογές του 2015 και νομίζω ότι θα το ζήσουμε και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε στην εικονική πραγματικότητα, την οποία προσπάθησε να διαμορφώσει επί μια τριετία, με δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφάνιζαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10, 12 ή 15 μονάδες. Τώρα προσπαθούν να τα μαζέψουν αλλά έχουν τεράστια προβλήματα και ούτως οι άλλως θα έχουν προβλήματα ως προς την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων μετά τις εκλογές της Κυριακής. Την Κυριακή θα κατεδαφισθεί η απάτη την οποία προσπάθησε να στήσει η ΝΔ, σε συνεργασία με επικοινωνιακά και δημοκοπικά επιτελεία και με εταιρείες εδώ και τρία χρόνια.

Η εικόνα την οποία προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αποτελούν μια πολιτική δύναμη σε κατάρρευση, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Την Κυριακή θα αποδειχθεί εάν θα υπερισχύσει η εικονική πραγματικότητα της ΝΔ ή η πραγματική πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών. Διότι στις εκλογές τελικά αποφασίζει ο ελληνικός λαός.

Δείτε την συνέντευξη:

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων