ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε τομεάρχες: Προχωράμε χωρίς παροχολογία

Μητσοτάκης σε τομεάρχες: Προχωράμε χωρίς παροχολογία
EUROKINISSI

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Γραμμή για το διάστημα μέχρι τις εκλογές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από όλους να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να δείξουν αυτοσυγκράτηση τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να παρασυρθούν τα στελέχη σε παροχολογία.

Αναλύοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξήγησε πως η Νέα Δημοκρατία βρήκε νικήτρια σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με εξαίρεση τους ανέργους και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έκανε άνοιγμα στο κέντρο περιθωριοποιώντας την ακροδεξιά.

Ερωτώμενος για το διακύβευμα των εκλογών είπε πως θα το προσδιορίσει ο ίδιος ενώ κάλεσε να στελέχη να μην μπουν σε συζήτηση αυτοδυναμίας.

Επέμεινε πως η στρατηγική του κόμματος θα πρέπει να παραμείνει η ίδια με μετριοπάθεια. «Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, μειώσεις φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια για όλους αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας. Ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν ενώ αποτιμώντας τις περιφερειακές εκλογές κάλεσε σε στήριξη των κομματικών υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη του δευτέρου γύρου με στόχο τις 12 από τις 13 περιφέρειες.


Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας επεσήμαιναν πως «ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε 6 μέρες θα προκηρύξει εθνικές εκλογές» προσθέτοντας πως «είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Eκλογών 2019