ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για θάνατο Χριστόφια: «Θα τον θυμόμαστε για πάντα»

ΚΚΕ για θάνατο Χριστόφια: «Θα τον θυμόμαστε για πάντα»
EUROKINISSI

Τα θερμά συλλυπητήρια του ΚΚΕ προς το ΑΚΕΛ, αλλά και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Άντρο Κυπριανού.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ, πρώην γ.γ. και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθειά της λύπη «για τον απροσδόκητο θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Χριστόφια, επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ, πρώην γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ και Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον οποίο το ΚΚΕ διατήρησε για δεκαετίες θερμές συντροφικές σχέσεις».

«Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1946 στο χωριό κάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας και από μαθητής μπήκε στην ενεργό δράση. Από μικρή ηλικία πίστεψε στο δίκιο και υπηρέτησε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

Με την πάλη του αναδείχθηκε στα καθοδηγητικά όργανα της ΕΔΟΝ και του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΔΟΝ από το 1977 μέχρι το 1987 και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ από το 1988 μέχρι και το 2005. Εκλέχτηκε πρόεδρος της κυπριακής βουλής και την περίοδο 2008-2013 Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρωτοστάτησε στους αγώνες του κυπριακού λαού κατά της τουρκικής κατοχής, για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Διέθεσε μεγάλο μέρος της ζωής του για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε διεθνιστής, στάθηκε στο πλευρό της πάλης του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην Ελλάδα θα τον θυμόμαστε για πάντα» τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του ΑΚΕΛ, στη σύζυγό του, Έλση, και τα παιδιά του, Μαριάννα, Χριστίνα και Χρήστο.

Διαβάστε επίσης

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις να στείλω φρεγάτες θα το κάνω!

Τσίπρας: Υπογράφουμε την επόμενη εβδομάδα με την EXXON MOBIL για το φυσικό αέριο στην Κρήτη