ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βορίδης απειλεί με παραίτηση για τα ταξί

Ο Βορίδης απειλεί με παραίτηση για τα ταξί

Στο τραπέζι φαίνεται πως παραμένει η απειλή του Μάκη Βορίδη να υποβάλει την παραίτηση του και να αποχωρήσει από τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση που η τρόικα δεν δεχθεί την ύπαρξη πληθυσμιακών κριτηρίων για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

«Εγώ εκείνο το οποίο είπα είναι ότι δεν πρόκειται να πράξω κάτι το οποίο είναι αντίθετο στη συνείδησή μου»,επανέλαβε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του με την Τρόικα, η οποία –κατά δήλωσή του- έγινε «σε εξαιρετικό κλίμα».

Ο κος Βορίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο του Ραγκούση – το οποίο όπως είπε «δεν υπάρχει»- και κάλεσε όσους σπεύδουν να υπενθυμίζουν, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της χώρας «να μην βιάζονται» και «να μην προτρέχουν».

«Θα υπάρξει απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, με ορθολογικά κριτήρια που θα σέβονται το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, που φαίνεται αποφασισμένος να μην μετακινηθεί των απόψεών του ακόμη και αν κάτι τέτοιο κοστίσει την Υπουργική του καρέκλα..

«Αυτά που θα κάνω, θα είναι σύμφωνα με τη συνείδησή μου και αυτά που θεωρώ ορθά», είπε εκτιμώντας πως τα αποτελέσματα της «διεξοδικής και εποικοδομητικής συζήτησης» του με το κλιμάκιο της τροίκας, θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.