Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου (vid)

Newsbomb

«Στα Εξάρχεια έχω το γραφείο μου τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου». Με αυτή τη φράση, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου σχολίασε σήμερα, Τετάρτη τα όσα βίωσε το προηγούμενο βράδυ, πέφτοντας θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα κουκουλοφόρων.

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής», υπογράμμισε ο Β. Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Περιέγραψε τη σκηνή του ξυλοδαρμού του, λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι, ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

«Το περιστατικό συνέβη επί 3-5 λεπτά», τόνισε, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Πρόλαβε να ακούσει, ωστόσο, προειδοποίηση να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.

Όπως σημείωσε τα τραύματα στο κεφάλι του είναι θλαστικά ενώ εξερχόμενος χθες του νοσοκομείου στο οποίο είχε μεταβεί ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ».