ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου των δανειστών

Βούτσης: Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου των δανειστών

Επιτακτική και κρίσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών την προσφυγή της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα.

«Το δημοψήφισμα θα ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας πως η πρόταση αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και του λαού.

Στην εισηγητική του ομιλία ο κ. Βούτσης κάλεσε όλα τα κόμματα να συνομολογήσουν την απόλυτη νομιμότητα για το δημοψήφισμα, ώστε να μιλήσει ο λαός και τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να υπηρετήσουν το ρόλο τους ως πυλώνες του πολιτεύματος.

«Πέρασαν πέντε χρόνια με κείμενα έτοιμα που έρχονται ή υπαγορεύονται», είπε ο υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση των δανειστών εναντίον της Ελλάδας αλλά και την πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως τόνισε, πρόκειται για αλαζονεία ή ανοησία οι συμπεριφορές των θεσμών απέναντι στις προτάσεις της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε λάθος και θανατηφόρα τη συνταγή που επιβλήθηκε στη χώρα μας και το χρέος μη βιώσιμο.

«Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου», τόνισε ο κ. Βούτσης και έκανε λόγο για πρόσκληση και πρόκληση ενότητας. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οποιοδήποτε σχέδιο οδηγεί σε μόνιμη φτωχοποίηση», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ. βούτσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχτεί ότι υπάρχει μόνον ένας μονόδρομος, των μνημονίων και της λιτότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο περίφημο “Game is over” που είπε ο Τούσκ στον Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας: «Απαντάμε με ψυχραιμία ότι το παιχνίδι δεν τέλειωσε για τη χώρα, τον λαό της, αυτή τη Βουλή».