Ο Κατρούγκαλος εκθειάζει στη Βουλή το ασφαλιστικό - «τέρας»

Ο Κατρούγκαλος εκθειάζει στη Βουλή το ασφαλιστικό - «τέρας»

Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, ότι δεν έχει καταθέσει καμία εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό, εξαπέλυσε ο από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Διαλύσατε τα δημόσια οικονομικά, εκτοξεύσατε το χρέος και τσακίσατε τον συνταξιούχο», είπε ο υπουργός Εργασίας σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ενώ συνέχισε λέγοντας, «Η δική μας μεταρρύθμιση έχει δυο χαρακτηριστικά: ισονομία καθώς όλοι - όχι μόνο οι μισθωτοί - θα έχουν επιβάρυνση επι τους πραγματικού τους εισοδήματος 20% για σύνταξη και 7% για φαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, θα υπάρχει μέριμνα για ειδικές περιπτώσεις γι αυτό και έχουμε την εθνική σύνταξη και ειδική πρόνοια για αγρότες».

Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε παράλληλα την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ της μείωσης των συντάξεων, αντί της αύξησης των εισφορών, που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην συνέχεια ο ίδιος υποστήριξε πως το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια μεταρρυθμιστική τομή που η χώρα έχει ανάγκη από δεκαετίες.

Οι ψευτομεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έλυσαν το πρόβλημα και γιγάντωσαν τα ελλείμματα. Με τη μεταρρύθμιση η κυβέρνηση μειώνει τα ελλείμματα μέσω κυρίως της αρχιτεκτονικής του νέου συστήματος, ανέφερε.

«Πανηγυρίζοντας» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως η προσαρμογή των επικουρικών συντάξεων αφορά ποσοστό λιγότερο από το 10% αυτών που τη λαμβάνουν, ενώ υπογράμμισε πως οι αναπηρικές συντάξεις δεν θίγονται.

Το σύστημα μας φέρνει μια τομή που το προηγούμενο πολιτικό πελατειακό σύστημα δεν μπορούσε να φέρει, κατέληξε.