ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η επιστολή του Ψωμιάδη στο Spiegel

Η επιστολή του Ψωμιάδη στο Spiegel

Επιστολή στο Der Spiegel έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού όπου επισημαίνεται ότι η ύπαρξη μομφών σε βάρος κάποιου πολιτικού στην Ελλάδα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην πολιτική του καριέρα, κάνοντας σαφείς αναφορές στο πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του σημειώνει ότι όσα γράφτηκαν στο δημοσίευμα του περιοδικού σε βάρος του είναι πέρα για πέρα συκοφαντικά, κάνοντας λόγο για πολιτικούς αντίπαλους, ενώ υπογραμμίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είχαν άμεσες συνέπειες στην εκλογική του απήχηση και πολιτική του καριέρα.

Αναλυτικά η επιστολή:

'Αξιότιμοι κύριοι/κυρία.

Στο έγκριτο περιοδικό σας και στο τεύχος 42/2012 δημοσιεύθηκε το άρθρο της J. A. HEYER (σελ. 100, 102) με τίτλο «DURCH UND DURCH VERDORBEN» στον δε υπότιτλο αναφέρεται: Ενώ η Αθήνα ελπίζει για τη νέα βοήθεια Δισεκατομμυρίων, κυριαρχεί στην Διοίκηση η παλιά ρουτίνα ανικανότητας: «Διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι της χώρας συνεχίζουν ελεύθερα να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Εν συνεχεία, αφού στο άρθρο γίνεται αναφορά στον προφυλακισμένο πολιτικό Άκη Τσοχατζόπουλο, στις λίστες πολιτικών και πλουσίων που έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό ή ελέγχονται από τις οικονομικές αρχές, γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου, την οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβω στην παρούσα. Το σχετικό απόσπασμα χρησιμοποιείται για να καταδείξει, αν το αντιλαμβάνομαι ορθά, ότι η ύπαρξη μομφών σε βάρος κάποιου πολιτικού στην Ελλάδα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην πολιτική του καριέρα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένος να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα, στην Ελλάδα όπως και στην χώρα σας, η συνταγματική νομιμότητα και αιώνες δημοκρατικών κατακτήσεων έχουν επιβάλλει το τεκμήριο αθωότητας.

Στην πολιτική βέβαια σκηνή, το τεκμήριο αυτό είναι στην πραγματικότητα, όπως και στην δική σας χώρα, ελάχιστα χρήσιμο και πρακτικό.

Ο πολιτικός, όταν κατηγορείται, και πριν καταδικασθεί, είναι κατά τεκμήριο ένοχος. Αυτό έχει άμεσες συνέπειες στην εκλογική του απήχηση.

Είμαι ένας αγωνιστής πολιτικός, έχοντας εκλεγεί με σημαντικότατο αριθμό ψήφων σε όλες τις θέσεις που διεκδίκησα από το 1982 μέχρι και σήμερα. Δημοτικός σύμβουλος δεύτερος και πρώτος κατά σειρά σε ψήφους, βουλευτής για 4 θητείες, 2 φορές εκλεγμένος νομάρχης και κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν είμαι απόγονος πολιτικής οικογένειας και εκπροσωπώ σταθερά πατριωτικές θέσεις και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Τέθηκα αντιμέτωπος στα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας.

Η σταθερή πορεία μου και η λαϊκή αποδοχή, με έχουν καταστήσει όχι τώρα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, βασικό στόχο συκοφαντικών και άδικων επιθέσεων, τέτοιων που δεν εξαπελύθησαν ποτέ κατά προσώπων που, ήδη, αποδεδειγμένα με δικαστικές αποφάσεις, ελληνικών ή ξένων δικαστηρίων, ήσαν αποδέκτες χρηματικών ποσών, αρκετές φορές προερχόμενων από γερμανικές εταιρίες (Τσουκάτος, Τσοχατζόπουλος κ.λ.π.). Οι επιθέσεις αυτές έπληξαν καίρια την πολιτική μου σταδιοδρομία, αφού δεν πρέπει να λησμονηθεί, ότι κατέθεσα κάποτε σεμνά και την δική μου υποψηφιότητα για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, και δεν εξελέγην. Η Βόρειος Ελλάδα αλλά και όλη η Ελλάδα είναι δέκτης τέτοιων συνεχών κυμάτων συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον μου. Μερικές από αυτές τις συκοφαντίες έφθασαν και στ’ αυτιά σας, μέσω, προφανώς, αντίστοιχων δημοσιευμάτων. Οσα μεταφέρετε στο δημοσίευμά σας σε βάρος μου είναι πέρα για πέρα συκοφαντικά: Όσον αφορά την πρώτη καταγγελία και κατηγορία που προέρχεται από τους φανατικούς πολιτικούς μου αντιπάλους, σύντομα θα καταρρεύσει στο Δικαστήριο.

Η δεύτερη έχει ήδη καταρρεύσει, αφού καμία κατηγορία δεν μου απευθύνθηκε και δεν μπορεί να μου αποδοθεί αφού η υπόθεση τοκογλυφίας που αναφέρεσθε έχει διαλευκανθεί από την Αστυνομία με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ελέγχους λογαριασμών που οδήγησαν σε μαζικές συλλήψεις και προφυλακίσεις των κατηγορουμένων που φέρονται ότι συνδέονται με το κύκλωμα. Γι’ αυτή την δεύτερη αισχρή συκοφαντία έχω ήδη ασκήσει αγωγές αποζημιώσεως στα Ελληνικά Δικαστήρια κατά των δημοσιογράφων και εφημερίδων που την αποτόλμησαν. Είναι γεγονός ότι μετά από τις εναντίον μου κακόβουλες καταγγελίες, κατέληξε σε μία άδικη και κατά τη γνώμη μου νομικά έωλη απόφαση. Καταδικάσθηκα για παράβαση καθήκοντος, γιατί ως Νομάρχης μείωσα πρόστιμο, σε καρκινοπαθή πρατηριούχο βενζίνης και αυτό αφού η νομική υπηρεσία γνωμοδότησε ότι η μείωση ανήκε στην διακριτική μου ευχέρεια! Ήδη η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, με εισήγηση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αναιρεθεί η απόφαση που με καταδίκασε. Από τον Ιούνιο του 2011 λόγω αυτής της συγκεκριμένης καταδίκης, έχω τεθεί, σύμφωνα με το νόμο, σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη. Ο νόμος εφαρμόσθηκε αυστηρότατα στην περίπτωση μου. Και αυτό δείχνει, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ότι στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται αυστηρά, παρότι εσείς το παρουσιάζετε σαν δημοκρατία της μπανανίας. Οι συκοφαντίες εναντίον μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην πολιτική μου πορεία, αλλά και εμπόδισαν τελικά την άσκηση των καθηκόντων μου. Όμως δεν ανήκω στον κύκλο της διαφθοράς και αυτό θα αποδειχθεί πλήρως. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας, ότι παρά τις μακρόχρονες σε βάρος μου και αλλεπάλληλες συκοφαντίες, εξελέγην στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 52,56%. Ο λαός με ψήφισε λοιπόν, εν γνώσει των εναντίον μου κατηγοριών, γιατί δεν τις πιστεύει. Αυτό είναι και το μόνο που μου δίνει δύναμη. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν. Δ. στις τελευταίες εκλογές μου ανέθεσε το βάρος του προεκλογικού αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι τιμή μου και οφείλεται στην πίστη των πολιτών στο πρόσωπό μου ακόμη και τώρα. Και πάντως αυτό το καθήκον ούτε το θεωρώ, ούτε και είναι αξίωμα και οφίκιο.

Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή, γιατί σας διαβάζουν και μεταξύ άλλων χιλιάδες Έλληνες στη Γερμανία, που πιστεύουν σε μένα και εξοργίζονται με την σε βάρος μου ντόπια συκοφαντία, αλλά και συμπολίτες Σας που σχηματίζουν γνώμη για το πρόσωπό μου από τους αισχρούς συκοφάντες μου στην Ελλάδα».