ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ο Ερντογάν επιστρατεύει ως και παιδάκια για να κάνει πολεμική προπαγάνδα! (vid)

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ο Ερντογάν επιστρατεύει ως και παιδάκια για να κάνει πολεμική προπαγάνδα! (vid)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Ειδήσεις: Είναι από εκείνες τις εικόνες που προκαλούν σοκ: Το καθεστώς Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ντύσει ένα μικρό κοριτσάκι με στρατιωτική στολή και μπερέ, για να προπαγανδίσει υπέρ του πολέμου στη Συρία.

Το κοριτσάκι στέκει αμήχανο αρχικά δίπλα στο «Σουλτάνο» και στη συνέχεια ξεσπάει σε λυγμούς, μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό που παρακολουθεί τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου του κυβερνώντος Ισλαμιστικού Κόμματος στην πόλη Καχράμανμαρας το Σάββατο (24/02).

Βλέποντας τη μικρούλα να κλαίει, ο Ερντογάν την πλησιάζει τη φιλά και της λέει: «Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε».

Απευθυνόμενος δε στους οπαδούς του, ο Τούρκος πρόεδρος λέει: «Έχει τη σημαία στην τσέπη της, και θα καλυφθεί με αυτή, αν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, έτσι δεν είναι;». Το πλήθος ξεσπά σε ζητωκραυγές και συνθήματα, κραυγάζοντας: «Αφεντικό, στείλε μας στο Αφρίν!».

Δείτε το βίντεο:

Για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις της σύγχρονης Ιστορίας, τέτοιες εικόνες ξυπνούν άσχημες μνήμες του παρελθόντος: Ο Ερντογάν επιχειρεί να επαναφέρει με παράτες και θούριους το θεσμό των Γενίτσαρων, εκμεταλλευόμενος με τον πλέον απαράδεκτο και δόλιο τρόπο την αθωότητα της παιδικής ψυχής!

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, στα μέσα της δεκαετίας του ’30, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ μεσουρανούσε στη ναζιστική Γερμανία, χρησιμοποιούσε παιδάκια, για να προπαγανδίσει την ανωτερότητα της φυλής του, εμφυσώντας τους το φανατισμό.

Οι εικόνες αυτές περιγράφουν ένα μαζικό έγκλημα, μια μαζική δολοφονία ψυχών! Ταυτόχρονα καταδεικνύουν το πραγματικό ποιόν του ανθρώπου, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαφεντεύει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.

Αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι όταν ο μεγαλοϊδεατισμός ενός ανθρώπου ανακατεύεται με τη μεγαλομανία και την παραφροσύνη, τότε οι συνέπειες είναι ολέθριες. Ειδικά, όταν ο άνθρωπος αυτός στήνει συγκεντρώσεις τύπου «καραγκιόζ-μπερντές», εκμεταλλευόμενος την παιδική αθωότητα!

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις