ΜΠΑΣΚΕΤ

Αν τους φρενάρει θα πάρει το διπλό!

Αν τους φρενάρει θα πάρει το διπλό!

Ο Παναθηναϊκός δίνει το πρώτο, εκτός έδρας, παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στη φουριόζα (βλ. νίκη επί του Ολυμπιακού) Βιλερμπάν, που επιστρέφει με… φόρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ έχει όλα τα θετικά και κυρίως την άγνοια κινδύνου του πρωτάρη αλλά συνάμα και τα μειονεκτήματα. Οι Γάλλοι, μετά το νικηφόρο ξεκίνημα θέλουν να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους και να έχουν πετύχει το απόλυτο στην έναρξη της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός, στον αντίποδα, θέλει το πρώτο διπλό και ταυτόχρονα να στείλει το μήνυμα… αλλαγής εν όψει των εκτός έδρας αγώνων του στη συνέχεια της διοργάνωσης. Εκεί δηλαδή όπου εδώ και καιρό αδυνατεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος. Ο Αργύρης Πεδουλάκης γνωρίζει καλά τη συνταγή για να παίρνει το τριφύλλι νίκες και

μακριά από το ΟΑΚΑ. Ξέρει ότι αν παρασυρθείς στο ρυθμό του αντιπάλου και βάλεις στο παιχνίδι την εξέδρα, οι πιθανότητες επιτυχίας σου θα μειωθούν δραματικά. Οπότε πρόθεση του Έλληνα κόουτς η οποία πρέπει να γίνει πράξη από τους παίκτες είναι ο έλεγχος του ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός οφείλει πριν και πάνω απ΄όλα να φρενάρει τους Γάλλους. Να τους πάει σε σετ παιχνίδι και να τους αποτρέψει το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού. Για να συμβεί αυτό κλειδί είναι τα ριμπάουντ και το μυαλωμένο παιχνίδι στην επίθεση. Γνωρίζοντας ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμη έτοιμη στον τομέα συνεργασία και δημιουργία, ο κόουτς Πεδουλάκης θα βασιστεί στο ένστικτο του Νικ Καλάθη και του Ταϊρίς Ράις σε ότι αφορά στον ρυθμό της ομάδας αλλά και σε σχήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Αν ο Παναθηναϊκός κυριαρχήσει σε αυτούς τους δύο τομείς, θα γυρίσει από τη Γαλλία με μία νίκη σημαντική από κάθε άποψη. Τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.