ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 97-89: Τρομερή μάχη στη Βαρκελώνη, «λύγισε» στην παράταση!

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 97-89: Τρομερή μάχη στη Βαρκελώνη, «λύγισε» στην παράταση!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη στη Βαρκελώνη αλλά «λύγισε» στην παράταση από την Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων.

Η Μπάρτσα επικράτησε 97-89 (75-75κ.α.) και ανέβηκαν στο 3-1, ενώ ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στη Euroleague.

Οι «πράσινοι» μολονότι έχασαν τον Κίφερ Σάικς με τραυματισμό (το ίδιο συνέβη και με τον Αμπρίνες), έχασαν τον αρχηγό τους, Ιωάννη Παπαπέτρου στο 35' με πέντε φάουλ, δεν σταμάτησαν λεπτό να παλεύουν αλλά τελικά «λύγισαν» στην παράταση.

Το «τριφύλλι» αν ήταν λίγο πιο προσεκτικό ή ενδεχομένως τυχερό θα μπορούσαν να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει στη Βαρκελώνη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το κλέψιμο του Νικ Καλάθη, ο οποίος πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια του Γιώργου Παπαγιάννη, με το σκορ 73-72.

Γενικότερα, ο πρώην αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν εκ των κορυφαίων των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι πήραν τη δέκατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους κόντρα στους «πράσινους».

Εικόνες από το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπιασε τρομερή απόδοση στο ξεκίνημα του αγώνα κι έδειξε να αιφνιδιάζει την Μπαρτσελόνα, καθώς προηγήθηκε με 15-4, έχοντας 7/9 σουτ! Ο Φόστερ ήταν ο πρωτοστάτης των «πράσινων» καθώς μέτρησε 16 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές στα πρώτα λεπτά!

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν σημάδια αντίδρασης στο 8ο λεπτό (το σκορ ήταν 10-18) και με 11 αναπάντητους πόντους πέρασαν μπροστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν 5/7 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με 29-24, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να τους δημιουργεί προβλήματα.

Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα «έριξαν» τον ρυθμό του αγώνα, πηγαίνοντας σε μεγάλες κατοχές και δεν έδωσαν την ευκαιρία στους «μπλαουγκράνα» να τρέξουν. Πήγαν δηλαδή το ματς εκεί που ήθελαν, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ!

Με κάρφωμα του Φόστερ στον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν με 55-44 (26'), αλλά οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους πέτυχαν 11 αναπάντητους πόντους σε τρία λεπτά και «έσβησαν» τη διαφορά. Οι «πράσινοι» είχαν χάσει με τραυματισμό τον Σάικς κι έπαιζαν με πλέι μέικερ τον Νέντοβιτς και στη συνέχεια με τον Σαντ-Ρος.

Το μίνι σερί της Μπάρτσα, την έφερε μπροστά με 62-58, αλλά οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις και το ματς ήταν στον... πόντο! Η ελληνική ομάδα, όμως, έχασε τον αρχηγό της, Ιωάννη Παπαπέτρου με πέντε φάουλ, 5'10'' πριν το φινάλε!

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, αλλά οι «πράσινοι» έχασαν ένα καθοριστικό ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Ερτέλ! Για την ακρίβεια ο Καλάθης έκλεψε την μπάλα μέσα από τα χέρια του Παπαγιάννη κι ο Ντέιβις με 2/2 βολές έκανε το 75-72 (17.6'').

Ο Κασελάκης κέρδισε βολές σε προσπάθεια για τρίποντο και ισοφάρισε (75-75), 7.8'' για το τέλος. Στην τελευταία επίθεση το τρίποντο του Χίγκινς ήταν άστοχο και το tip-in του Ντέιβις εκπρόθεσμο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις, δεν κατάφερε να σκοράρει στις τρεις πρώτες κατοχές του κι η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 84-78 (43'). Με τους διαιτητές να δίνουν με σειρά τους κι ορισμένα σφυρίγματα έδρας, το συνολικό επιμέρους σκορ έφτασε στο 22-14 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 36-35, 58-58, 75-75(κ.α.), 97-89.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr