ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα πήρε το Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης (vids+pics)

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα πήρε το Clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης (vids+pics)
Μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα του Καλάθη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης
Euroleague.net

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Euroleague με αντίπαλο τη Ρεάλ στη Βαρκελώνη.

Με το σπουδαίο «Clasico» ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 79-72. Είναι ενδεικτικό πως στο ημίχρονο της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με +21 (48-27), ενώ η «Βασίλισσα» αντέδρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν, όμως πολύ αργά για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κάιλ Κούριτς με 15 πόντους (2/3 τρίποντα), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Μπράντον Ντέιβις με 14 πόντους. Σε ρηχά νερά ο Νικ Καλάθης που είχε 3 πόντους, 7 ασίστ και 6 λάθη σε 24’07’’ συμμετοχής.

Τα highlights του αγώνα

Νωρίτερα, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε σπουδαία νίκη μέσα στη Ρωσία επί της Χίμκι. Η παρέα του Αλεξέι Σβεντ κέρδιζε σε όλο τον αγώνα, όμως, οι Ισραηλινοί με τρομερό τον Τάιλερ Ντόρσεϊ – είχε 26 πόντους με 8/13 τρίποντα – έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί επικράτησαν 89-87 των Ρώσων.

Τα highlights του αγώνα

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, στον αγώνα με το ελληνικό ενδιαφέρον στη βραδιά της Euroleague, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο Μόναχο. Η Μπάγερν ήταν νικήτρια (74-68), υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα στη δεύτερη ήττα τους σε πέντε παιχνίδια στη φετινή Euroleague.

Τα highlights του αγώνα

Μετά από πέντε αγωνιστικές, ισοβαθμούν με ρεκόρ 4-1 Μπάγερν, Ζαλγκίρις και Μπαρτσελόνα ενώ ακολουθούν Βαλένθια και Μιλάνο με 3-1. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως στη φετινή Euroleague εκκρεμούν ακόμα αρκετά παιχνίδια, λόγω των αναβολών που έχουν προκληθεί μετά από κρούσματα κορονοϊούσε ομάδες.

Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Euroleague

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Η INTERPOL ψάχνει τον «υπαρχηγό» της Χρυσής Αυγής