ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Όλη η πίεση στον Σλούκα

Ολυμπιακός: Όλη η πίεση στον Σλούκα

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Σλούκας αποκτήθηκε για να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της νέας προσπάθειας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των «ερυθρολεύκων».

Παρότι η απόκτηση του Κώστα Σλούκα, έγινε με την λογική της επιστροφής του Ολυμπιακού στα μεγάλα ραντεβού (final-4) με την διοίκηση να δαπανά ένα πολύ μεγάλο ποσό, για τον επαναπατρισμό του, οι προσδοκίες δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί!

Ο διεθνής γκαρντ μοιάζει με έναν ηγέτη σε πίεση, που ενώ έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» με ασφάλεια στην Euroleague, ως τώρα πραγματοποιεί… χαμηλές πτήσεις.

Προφανώς και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, αλλά ως τώρα δεν του βγαίνει, κι αυτό έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» στην ψυχολογία του έμπειρου άσου, ο οποίος ενώ θέλει να βγει μπροστά και να αναδείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, αυτό δεν του βγαίνει.

Με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση και να δείχνει ότι είναι ένας… άλλος παίκτης και όχι ο Σλούκας, στον οποίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να φτιάξει μια πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε.

Βέβαια, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ «Ζοτς» και Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία συνίσταται στον διαχωρισμό των ρόλων που υπάρχουν στην ομάδα. Στην Φενέρ, ο Ομπράντοβιτς είχε δώσει την «μπαγκέτα» στον Έλληνα γκαρντ, όμως, αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβεί στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που υπάρχει ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» επισκιάζει κάθε σκέψη για αλλαγή στους ρόλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στους Πειραιώτες. Με συνέπεια, να μην μπορεί να βρει ζωτικό χώρο ο Κώστας Σλούκας, προκειμένου να βγάλει όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτει και τον έκαναν ξεχωριστό στις τελευταίες σεζόν στην Euroleague, καθιστώντας τον ως έναν από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης.

Αν κανείς μελετήσει με προσοχή την παρουσία του στις πρώτες επτά αγωνιστικές, θα διαπιστώσει ότι μόνο με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ θύμιζε τον Σλούκα των τελευταίων ετών στην Φενέρ. Στις υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις, μοιάζει με έναν ηγέτη που είναι σε πίεση και ενώ θέλει δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του, όπως περιμένουν στον Ολυμπιακό, από την ημέρα που απέσπασαν την υπογραφή του…

Η στατιστική απεικόνιση του Σλούκα

1η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 67-68)
25.57 λεπτά, 6 πόντοι (2/6 σουτ), 7 ασίστ, 3 λάθη
2η αγωνιστική (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 71-78)
18.56 λεπτά, 6 πόντοι (2/8 σουτ), 2 ασίστ, 3 λάθη
3η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 86-75)
36.12 λεπτά, 17 πόντοι (5/10 σουτ), 11 ασίστ, 1 λάθος
4η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82)
22.33 λεπτά, 6 πόντοι (2/6 σουτ), 4 ασίστ, 3 λάθη
5η αγωνιστική (Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 74-68)
21.05 λεπτά, 6 πόντοι (2/8 σουτ), 4 ασίστ, 1 λάθος
6η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 79-84)
23.48 λεπτά, 10 πόντοι (4/6 σουτ), 7 ασίστ, 3 λάθη
7η αγωνιστική (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Ολυμπιακός 66-75)
23.04 λεπτά, 3 πόντοι (1/6 σουτ), 4 ασίστ, 3 λάθη