ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Άλλαξε εικόνα, κέρδισε την Άλμπα! (videos+photos)

Ολυμπιακός: Άλλαξε εικόνα, κέρδισε την Άλμπα! (videos+photos)

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 75-71 την Άλμπα στο ΣΕΦ, φτάνοντας τα πέντε θετικά αποτέλεσματα στη φετινή Euroleague.

Μετά τις δύο σερί ήττες από Μπάγερν και Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν να «χτίζουν» και πάλι σερί, καθώς πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους. Μάλιστα, το έπραξαν σε έναν αγώνα, όπου ήταν τραγικοί στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να χάνουν με 15 πόντους. Ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα στο δεύτερο και πέτυχε την ανατροπή, ανεβαίνοντας έτσι στο 5-3 και παραμένει στην πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Εικόνες από την αναμέτρηση

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια εκπληκτική πρώτη περίοδο, μετρώντας 8/17 σουτ αλλά κυρίως έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν 4/13 σουτ και 8 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικα σημείωνε έναν πόντο ανά λεπτό κι όπως είναι φυσικό βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά. Αδυνατούσε να βρει τον καλό του εαυτό κι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 35-20 στο 18'.

Μετά την ανάπαυλα, όμως, όλα άλλαξαν! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μια... άλλη ομάδα και με πρωτοστάτη τον Σακίλ ΜακΚίσικ έκαναν την ανατροπή!

Ο Αμερικανός περιφερειακός πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία ενώ ήταν πολύ καλός και στην άμυνα.

Με επιμέρους σκορ 27-9(!) στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήγε στην τελευταία περίοδο, έχοντας προβάδισμα 7 πόντων (51-44) κόντρα στην αγνώριστη Άλμπα, η οποία είχε βγει εκτός ρυθμού.

Η αντίδραση που έβγαλε η γερμανική ομάδα της επέτρεψε να μειώσει στον πόντο (53-52), αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν εξαιρετικά. Συγκεκριμένα, ακολούθησε ένα επιμέρους 13-2 που έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (66-54). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ξανά να... επιστρέψουν αλλά δεν τα κατάφεραν με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τριπλό ρεκόρ με 3.316 νέα, 50 νεκρούς και 310 διασωληνωμένους την Πέμπτη 12/11