ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός 89-81: Ο Ουίλμπεκιν νίκησε τον... διαστημικό Νέντοβιτς! (vids)

Μακάμπι Τ.Α. – Παναθηναϊκός 89-81: Ο Ουίλμπεκιν νίκησε τον... διαστημικό Νέντοβιτς! (vids)

Euroleague: Ο... διαστημικός Νεμάνια Νέντοβιτς δεν έφτασε για τον Παναθηναϊκό, καθώς την... τελευταία λέξη είπε ο Σκότι Ουίλμπεκιν, οδηγώντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη νίκη (89-81).

Ο Σέρβος γκαρντ έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και γενικότερα της καριέρας του στη Euroleague (βλ. 39π., 6ασ.). Δυστυχώς, όμως, αυτή συνδυάστηκε με ήττα στο Τελ Αβίβ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η κακή εμφάνιση του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος αλλά κι η... έκρηξη του Σκότι Ουίλμπεκιν μετά το 35'.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν σταδιακά ρυθμό στο ξεκίνημα κι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Βόβορα «έχτισαν» νωρίς διψήφια διαφορά (21-9 στο 9'). Ο Παναθηναϊκός είχε κάποια μικρά ξεσπάσματα, αλλά όχι ουσιαστική βελτίωση στο παιχνίδι του, όσον αφορά στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, οι «πράσινοι» είχαν καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση και με έναν απολαυστικό Νέντοβιτς έκαναν την αντεπίθεση τους. Μάλιστα, με τρίποντο του Σέρβου μείωσε 70-67, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ουίλμπεκιν όρθωσε ανάστημα και τελικά απέτρεψε την ανατροπή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός γκαρντ μέχρι το 35' είχε 10 πόντους, αλλά στο επόμενο τρίλεπτο σκόραρε 12, απαντώντας στον Νέντοβιτς, ο οποίος είχε πάρει «φωτιά». Κάπως έτσι η Μακάμπι έμεινε μπροστά (82-76 στο 38') και σημειώνοντας 6/6 βολές ως το φινάλε πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Τα στατιστικά της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Highlights από το ματς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτρια» η Αττική με 242 νέα - Ο χάρτης της διασποράς των μολύνσεων