ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 80-75: «Πράσινο» το ντέρμπι στις... λεπτομέρειες (videos)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 80-75: «Πράσινο» το ντέρμπι στις... λεπτομέρειες (videos)

Basket League: Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και νίκησε 80-75 την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνους απέδειξαν ότι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στην Ελλάδα, αλλά κι οι «κιτρινόμαυροι», με δεδομένο ότι παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα, έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Το δεδομένο είναι ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δύο ομάδων, αμφότερες έδωσαν μεγάλη μάχη κι η αναμέτρηση ήταν αυτό που περίμενε κι ενδεχομένως ήλπιζε κάποιος ουδέτος... Ένα πραγματικό ντέρμπι, όπου ο νικητής κρίθηκε στις... λεπτομέρειες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και τελικά ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε. Πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ήταν οι Παπαγιάννης (18π., 13ριμπ.) και Μήτογλου (17π., 7ριμπ.), οι οποίοι συνέθεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο στην «πράσινη» φροντ λάιν, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Νέντοβιτς (19π.).

Οι (τυπικά) γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +11 (78-67), τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι παίκτες του Παπαθεοδώρου επέστρεψαν κι έφεραν το ματς στο σουτ (78-75), ωστόσο στο τελευταίο ενάμιση λεπτό δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Δύο χαμένες βολές του Ματσιούλις αλλά και τα άστοχα περιφερειακά σουτ από Λάνγκφορντ και Γκίκα στέρησαν το ολικό come back για τους «κιτρινόμαυρους». Από την άλλη, οι «πράσινοι» ήταν συνεπείς από τη γραμμή των βολών κι έτσι πήραν τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Τα highlights

Οι δηλώσεις των προπονητών

Κώστας Χαραλαμπίδης (Παναθηναϊκός)

Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ)

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 43-37, 67-62, 80-75.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Τα στατιστικά της ΑΕΚ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Ένταση στα Ίμια και αλαλούμ στις ΗΠΑ - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις