ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague – Ολυμπιακός: Ένα δευτερόλεπτο, μια πρόκριση (photos+videos)

Euroleague – Ολυμπιακός: Ένα δευτερόλεπτο, μια πρόκριση (photos+videos)

Euroleague: Το φόλοου του Πρίντεζη ήταν εκπρόθεσμο κι ο Ολυμπιακός παρά την υπερπροσπάθεια γνώρισε την ήττα (74-76) από την Μπαρτσελόνα και βλέπει την οκτάδα να... πετάει μακριά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μια μεγάλη μάχη, επέστρεψαν από διψήφια διαφορά και φινάλε έχασαν δύο ευκαιρίες για στείλουν το ματς στην παράταση, με τον Μάρτιν και τον Σλούκα να μην μπορούν να σκοράρουν εξ επαφής. Τα κατάφερε ο Πρίντεζης, αλλά έστω και για λίγο η προσπάθεια του ήταν εκπρόθεσμη. Ίσως ένα δευτερόλεπτο να άλλαζε τα πάντα...

Ενδεχομένως να κρατούσε ζωντανή την ομάδα του Πειραιά στη μάχη της οκτάδας. Με τα «αν», όμως, δεν μπόρεσε να πετύχει ποτέ κανείς τίποτα. Η ουσία είναι ότι παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μια νίκη που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένο. Πλέον, βλέπει το όνειρα της οκτάδας να απομακρύνεται και μόνο με θαύμα θα το προλάβει.

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και μετά την ανάπαυλα βρέθηκαν στο +12 (44-32). Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό άλλαξε κι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο με επιμέρους 23-10, για να προηγηθεί 59-54 στο 32'.

Ο Καλάθης ήταν αυτός κράτησε όρθια την Μπαρτσελόνα και μαζί με τον Μίροτιτς την οδήγησαν στη νίκη, έστω κι αν στο φινάλε χρειάστηκε κι η βοήθεια της τύχης.

Στα 6.3'' για το φινάλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή κι αποβλήθηκε, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν 2/3 βολές. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση ή καλύτερα το έπραξε με ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-21, 30-40, 53-50, 74-76

Εικόνες από τον αγώνα

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά της Μπαρτσελόνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Αυτή είναι η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα καταστήματα