ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό από το -19! – Όλα τα highlights (vids)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights από τις αναμετρήσεις της Κυριακής (3/10) για την 1η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τη μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας έκανε ο Άρης, ο οποίος επέστρεψε από το -19 κι επικράτησε 81-71 του νταμπλούχου Παναθηναϊκού!

Η κακή εικόνα στο Μονακό είχε συνέχεια για τους «πράσινους», οι οποίοι μολονότι ήταν μπροστά με 43-24 στο ημίχρονο, είδαν τους «κίτρινους» να κάνουν το μεγάλο comeback και να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη! Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ολιβιέ Χάνλαν, ο οποίος σημείωσε 35 πόντους, έχοντας 9/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 5/6 βολές, συν 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 103-78 της ΑΕΚ στην επιστροφή του, έπειτα από 879 ημέρες, στην Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, νίκησαν πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο για τρία δεκάλεπτα. Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους 31-14, με την «Ένωση» να μένει από δυνάμεις, με δεδομένο ότι δεν είχε και τους Μάνι Χάρις (αποχώρησε), Νίκο Παππά και Αντώνη Κόνιαρη. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό, καθώς πέτυχε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ, έχοντας 27 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Με νίκη συνδύασε την επιστροφή του στη «μεγάλη» κατηγορία ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος επικράτησε 80-72 του Ιωνικού Νικαίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Νίκος Δίπλαρος, ο οποίος έκανε το… ματς της ζωής του, μετρώντας 24 πόντους και 10 ασίστ!

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-71

Τα highlights

Οι δηλώσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 103-78

Τα highlights

Οι δηλώσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. - ΙΩΝΙΚΟΣ 80-72

Τα highlights

Οι δηλώσεις

Οι αγώνες του Σαββάτου

Ο Προμηθέας έκαμψε την αντίσταση του Περιστερίου με 88-81, έπειτα από συγκλονιστικό ματς και ξεκίνησε με ένα μεγάλο «διπλό» το φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Πάτρας πάτησε γκάζι στο τελευταίο πεντάλεπτο και μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, παίρνοντας το ροζ φύλλο. Πρωταγωνιστής ήταν ο Κέντρικ Ρέι, ενώ καθοριστική στα τελευταία λεπτά ήταν κι η συμβολή του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Οι γηπεδούχοι πέρα από την ήττα είδαν και τον Τζος Χάγκινς να αποχωρεί τραυματίας λίγο πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε να πονάει στον οπίσθιο μηριαίο κι όπως είναι φυσικό στην ομάδα των δυτικών προαστίων υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του.

Το Λαύριο έδωσε μια τρομερή παράσταση στην Πυλαία κι επικράτησε 89-73 του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν στη Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θύμισε την περσινή εξαιρετική ομάδα που έφτασε μέχρι τους τελικούς κι έχοντας σε τρομερή κατάσταση την τριπλέτα των Κάρτερ (28π. με 12/16 σουτ), Μουράτο (14π., 10ασ.) και Σμιθ (22π.) έφυγε με το ροζ φύλλο από την έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέι Θριτ (17π.), η Λάρισα έκαμψε (81-77) στην παράταση την αντίσταση του Κολοσσού και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 69-69, στέλνοντας το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου με δικά του κρίσιμα καλάθια έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 81-88

Τα highlights

Οι δηλώσεις

ΠΑΟΚ - ΛΑΥΡΙΟ 73-89

Τα highlights

Οι δηλώσεις

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 81-77 (69-69κ.α.)

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.