ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Αήττητος με «100άρες» ο Ολυμπιακός, «διπλό» το Λαύριο – Highlights και βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα αποτελέσματα και τα highlights των αγώνων της 3ης αγωνιστικής, αλλά και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το «3 στα 3» στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός, πετυχαίνοντας ισάριθμες «100άρες».

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 108-75 του Προμηθέα, ο οποίος άντεξε μέχρι το 23ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 59-53. Από εκεί και πέρα, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους κι έφτασαν άνετα στη νίκη.

Πριν από την αναμέτρηση, η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος επέστρεψε πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Το Λαύριο «σεληνιάστηκε» στην τέταρτη περίοδο, ανέτρεψε τα δεδομένα κι έφυγε με τη νίκη (75-66) από τη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη πήραν «φωτιά» και με επιμέρους 25-9 έφτασαν στο δεύτερο θετικό αποτέλεσμα σε τρία ματς. Ο Τάισον Κάρτερ ήταν ο κορυφαίος, σημειώνοντας τους 17 από τους 19 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο.

TA HIGHLIGHTS

ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΥΡΙΟ 66-75

Οι δηλώσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 108-75

Οι δηλώσεις

Οι αγώνες του Σαββάτου (16/10)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή, στο κλειστό της Πυλαίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκαμψε την αντίσταση του «Γηραιού» με 72-69 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη στηρίχθηκαν στην άμυνα που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Γιάνκοβιτς, Τολιόπουλο και Τζόουνς να κάνουν εξαιρετική δουλειά πήραν το ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά, αλλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια.

Με τον Νίκο Δίπλαρο να είναι… σεληνιασμένος, ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε 84-68 την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ψυχωμένοι και με τον Έλληνα γκαρντ να σημειώνει 22 πόντους, από ένα σημείο κι έπειτα μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, την ώρα που η «Ένωση» έπεσε στο 1-2, προβληματίζοντας με την εικόνα της.

Ο Κολοσσός πέτυχε ένα μεγάλο «διπλό», κερδίζοντας τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 85-81! Η τρομερή εμφάνιση του Ολιβιέ Χάνλαν (33π.) δεν ήταν αρκετή για τους «κίτρινους», καθώς οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν. Κορυφαίοι των «θαλασσί» ήταν οι Μομίροφ (19π.) και Τιλί (17π.).

TA HIGHLIGHTS

ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 72-69

Οι δηλώσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. - ΑΕΚ 84-68

Οι δηλώσεις

ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 81-85

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.