ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket 2022: «Κωλοτούμπα» από την Τουρκία – «Δεν σκεφτόμαστε να αποσυρθούμε»

Eurobasket 2022
fiba.basketball

Eurobasket 2022: Λίγες ώρες κράτησαν οι απειλές της Τουρκίας για απόσυρση από τη διοργάνωση και πλέον ζητά την επανάληψη του αγώνα με τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου νίκησε στη δεύτερη παράταση εκείνη του Εργκίν Αταμάν, σε ένα ματς που ήταν γεμάτο ένταση και νεύρα.

Οι Τούρκοι ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του αγώνα και κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι την αψιμαχία Κορκμάζ – Σινάντζε, υποστηρίζουν ότι «κλάπηκαν» 22 δευτερόλεπτα.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν κατήγγειλε ότι ο Κορκμάζ δέχθηκε επίθεση στα αποδυτήρια και ζήτησε τα βίντεο από τη FIBA, για να αποδειχθεί τα όσα ανέφερε. Μάλιστα, απείλησε ότι η Τουρκία θα αποσυρθεί από τη διοργάνωση.

Μια ημέρα μετά το ματς, ο Αταμάν ήρθε να διαψεύσει τον Ονάν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί η Τουρκία από το Eurobasket 2022. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της γειτονικής χώρας ζήτησε από τη FIBA την επανάληψη είτε ολόκληρου του αγώνα, είτε των τελευταίων 4,5 λεπτών.

«Όχι, δεν σκεφτόμαστε να φύγουμε από το τουρνουά. Βεβαίως, αν συνεχιστεί, πώς μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ; Μιλήσαμε με άλλες ομάδες, διαμαρτύρονται επίσης. Όλοι διαμαρτύρονται για (διαφορετικές) καταστάσεις. Μίλησα με το επιτελείο του Μαυροβουνίου χθες και τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Όλοι παραπονιούνται. Φυσικά, αν δεν έχουμε την ασφάλεια, θα το κάνουμε (σ.σ. να αποσυρθούν από το Eurobasket 2022», τόνισε ο Αταμάν, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων για το ματς με τη Γεωργία:

«Προσπαθήσαμε να παραπονεθούμε στους διαιτητές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εκείνοι είπαν, "Κανένα πρόβλημα". Στη συνέχεια, αμέσως μετά τον αγώνα κάνουμε την επίσημη διαμαρτυρία μας γιατί τα 22 δευτερόλεπτα είναι μεγάλο χρονικό διάστημα σε έναν αγώνα μπάσκετ. Τώρα περιμένουμε από τη FIBA να βάλει στρατηγική για να ακυρώσει το παιχνίδι ή να αφήσει το παιχνίδι να παίξει για 4,5 λεπτά.

Αν όχι, είναι κάτι πραγματικά γελοίο. Σχετικά με την αποβολή μου από το παιχνίδι, οι διαιτητές έδωσαν ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Τσεντί Οσμάν για ένα μικρό τακτικό φάουλ, και είναι επίσης γελοίο. Μου άξιζε η αποβολή γιατί έκανα μια μεγάλη διαμαρτυρία για αυτό το κάλεσμα που καλείτε στη δεύτερη παράταση, σε τέτοιου είδους παιχνίδι».

Σχετικές ειδήσεις