ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΣΕΦ ο Γκουστάβο Πογέτ

Στο ΣΕΦ ο Γκουστάβο Πογέτ

Το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την Euroleague παρακολουθεί από κοντά ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Παρουσία έκπληξη στο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γκουστάβο Πογέτ, αν και Ουρουγουανός, αν και έχει μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα στην Αγγλία, αγαπά το μπάσκετ. Έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να παρευρεθεί σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα-αν όχι το μεγαλύτερο-ευρωπαϊκά ντέρμπι του αθλήματος. Έτσι είπε ο ίδιος ο Ομοσπονδιακός εκλέκτορας στη Nova.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως αγαπά το μπάσκετ και γι’ αυτό θέλησε να δει από κοντά το μεγάλο ντέρμπι. Ο λόγος της σύνδεσής του με την καλαθοσφαίριση, είναι ο πατέρας του, Ουάσιγκτον Πογέτ. Ο οποίος συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ουρουγουάης!

Οι δηλώσεις του Πογέτ:

Για τον πατέρα του που έπαιζε μπάσκετ και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην εποχή του: «Μου αρέσει το Μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα. Έχει παίξει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα. Όταν ήμουν μικρός έπρεπε να αποφασίσω αν θα παίξω μπάσκετ ή ποδόσφαιρο. Τελικά επέλεξα το ποδόσφαιρο και ήρθα να δω ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ματς».

Για την ατμόσφαιρα που συναντά σε αυτό το ντέρμπι: «Ήταν ένας συμπαίκτης που είχε πάει να δει Μπόκα - Ρίβερ και μετά ήρθε στην Ελλάδα να δει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και συνέκρινε τις δύο ατμόσφαιρες που έμοιαζαν σε μεγάλο βαθμό».

Για το ότι επέλεξε τελικά το ποδόσφαιρο αντί για το μπάσκετ: «Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Στην Ουρουγουάη έπαιζε μπάσκετ μόνο ο πατέρας μου».

Για το αν θα κοπιάρει κάποιες κινήσεις από το μπάσκετ για την Εθνική, όπως κάνει και ο Μίτσελ που βλέπει τα παιχνίδια του μπασκετικού Ολυμπιακού: «Θα κάνω ό,τι έκανε και ο Μίτσελ (γέλια)».