ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague, Παναθηναϊκός-Άλμπα: Ολοκληρώνει την εντός έδρας ευρωπαϊκή σεζόν

Euroleague, Παναθηναϊκός-Άλμπα: Ολοκληρώνει την εντός έδρας ευρωπαϊκή σεζόν

Euroleague: Υποδεχόμενος την Άλμπα Βερολίνου ο Παναθηναϊκός λέει «αντίο» στο… ευρωπαϊκό ΟΑΚΑ για φέτος.

Η σεζόν στην Euroleague για τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν σε καμία περίπτωση επιτυχημένη. Οι «πράσινοι» αδίκησαν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, με την πορεία που πραγματοποίησαν. Αν και τα δεδομένα τους θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά σε επίπεδο στόχευσης, στο ενδεχόμενο που έπαιρναν κάποια ματς που κρίθηκαν στο τέλος, ειδικά εκείνα που επηρεάστηκαν απ’ τη διαιτησία.

Το αποψινό (21:00) ματς με την Άλμπα Βερολίνου, είναι το «αντίο» των «πράσινων» για φέτος, στο ευρωπαϊκό ΟΑΚΑ. Καθώς θα υπάρξει και συνέχεια στην Basket League. Όμως είναι η τελευταία αναμέτρηση για τη Euroleague. Κίνητρο έχει απομείνει το γόητρο για αυτή την αναμέτρηση, όπου βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν έχει ούτε το «τριφύλλι» ούτε οι Γερμανοί.

Για τον Παναθηναϊκό το κίνητρο είναι λίγο μεγαλύτερο, καθώς δεν ξεχνά και την βαριά ήττα του πρώτου γύρου (94-65). Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» που μέχρι τώρα έχουν ρεκόρ στην έδρα τους 8-8, θέλουν να «κλείσουν» τη σεζόν στο «σπίτι» τους με θετικό πρόσημο.

Η Ελληνική ομάδα για ακόμη ένα ματς θα έχει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολοι οι Πονίτκα και Ουόλτερς. Μέσα στη σεζόν δεν υπήρξε ούτε μια αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ να παρουσιαστεί χωρίς προβλήματα το «τριφύλλι», επίσης μια συνθήκη που έπαιξε το ρόλο της. Αν μπορούσε κανείς να εντοπίσει ένα ματς-highlight για το φετινό ΟΑΚΑ, θα ήταν σαφώς το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Εκείνη η… τρελή αναμέτρηση, όπου ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο έχανε 27-42 και στο τέλος επικράτησε 89-65. Κάνοντας δεύτερο ημίχρονο με σκορ 62-23.

Πολλές «κλειστές» αναμετρήσεις που κρίθηκαν στο τέλος, όπως οι ήττες με Ρεάλ, Μονακό, Παρτιζάν, Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια, Εφές, αλλά και οι νίκες με Βίρτους, Αρμάνι, Μακάμπι. Από μια… κλωστή κρίθηκαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ή από διαιτητικές αποφάσεις, με αποκορύφωμα το φάουλ που δε δόθηκε πάνω στην προσπάθεια του Μπέικον για κάρφωμα με την Παρτιζάν, ή το χτύπημα στα χέρια του Ουίλιαμς με τη Φενέρμπαχτσε, πριν οδηγηθεί η αναμέτρηση στην παράταση.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν πολλά να θυμούνται απ’ τη φετινή σεζόν στην Euroleague, όμως υπήρξαν βραδιές τεράστιου σασπένς και αγωνίας. Ειδικά στο ΟΑΚΑ, το οποίο «αποχαιρετά» ευρωπαϊκά για αυτή τη στιγμή, με το παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Τζάμπολ στις 21:00 και τηλεοπτική μετάδοση απ’ το Novasports Prime.