ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Έκαναν το 2-0 Σίξερς και Κινγκς - Με την πλάτη στον τοίχο οι πρωταθλητές (vids)

NBA: Έκαναν το 2-0 Σίξερς και Κινγκς - Με την πλάτη στον τοίχο οι πρωταθλητές (vids)
AP Photo/Derik Hamilton

NBA: Το πλεονέκτημα έδρας διατήρησαν οι Σίξερς και Κινγκς, οι οποίοι διπλασίασαν τις νίκες τους επί των Νετς και Ουόριορς, αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο των play offs.

Στη Φιλαδέλφεια, η ομάδα του Μπρούκλιν προσπάθησε να κάνει το break, ωστόσο, η τρομερή άμυνα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, δεν της άφησε πολλά περιθώρια. Μάλιστα, οι Νετς σκόραραν μόλις 35 πόντους στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Πρώτος σκόρερ για τους Σίξερς ήταν ο Ταϊρίς Μάξι με 33 πόντους, ενώ 20 πρόσθεσε ο Τζοέλ Εμπίντ, που είχε ακόμα και 19 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 τάπες, με τον Τζέιμς Χάρντεν να πετυχαίνει άλλους 20 πόντους, έχοντας ακόμα και 5 ριμπάουντ και 7 άσιστ και 4 κλεψίμα.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Καμ Τζόνσον σημείωσε 28 πόντους και άλλους 21 πρόσθεσε ο Μάικαλ Μπρίτζες. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Μπρούκλιν για δύο ματς, με το πρώτο να γίνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/04, 02:30).

Στο άλλο ματς της ημέρας, στο Σακραμέντο, οι Κινγκς έκαναν το 2-0 απέναντι στους Ουόριορς, με αποτέλεσμα οι Πρωταθλητές του NBA να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και να χρειάζονται οπωσδήποτε τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ομάδα του Στιβ Κερ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτασαν στο +13 (79-66) στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Όμως, οι «πολεμιστές» κατάφεραν να επιστρέψουν στην τελευταία περίοδο, έφεραν το ματς στα ίσια (95-95) στα μισά της 4ης, όμως, στο τέλος, οι Κινγκς βρήκαν τις λύσεις και έκαναν το 2-0 στην σειρά.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Ντομάντας Σαμπόνις και Ντι Άαρον Φοξ, οι οποίοι πέτυχαν από 24 πόντους, με τον Λιθουανό να έχει ακόμα 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο δεύτερος είχε 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Άστοχος ήταν ο Στεφ Κάρι με 28 πόντους αλλά και 3/13 τρίποντα, με τον Άντριου Ουίγκινς να σημειώνει 22 πόντους και 21 ο Κλέι Τόμπσον.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν αποβλήθηκε 7:03 πριν το φινάλε, όταν πάτησε πάνω στον πεσμένο Ντομάντας Σαμπόνις. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Σαν Φρανσίσκο για δύο παιχνίδια. Το πρώτο θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/04, 05:00).

Σχετικές ειδήσεις