ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Χτυποκάρδια» σε Λονδίνο και Νάπολι

Champions League: «Χτυποκάρδια» σε Λονδίνο και Νάπολι

Champions League: Απόψε γίνονται γνωστά τα δύο πρώτα εισιτήρια για τους ημιτελικούς, με τα ζευγάρια Νάπολι-Μίλαν και Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης να «βγάζουν» νικητές.

Στις 22:00 αρχίζουν οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις για το Champions League. Τα ψέματα τελείωσαν για τέσσερις ομάδες που θα «πολεμήσουν» για τα δύο πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών. Φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο υπέρτατο όνειρο του τελικού και φυσικά της κατάκτησης του σπουδαιότερου τροπαίου σε συλλογικό επίπεδο στον πλανήτη.

Η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση των επαναληπτικών της προημιτελικής φάσης, είναι δίχως άλλο αυτή που θα διεξαχθεί στο «Ντιέγκο Αρμάνο Μαραντόνα». Ο Ιταλικός… εμφύλιος, με τη Νάπολι να υποδέχεται την Μίλαν. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει 1-0 στην έδρα τους, οπότε έχουν το προβάδισμα, αλλά μόνο μεγάλο δε μοιάζει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο του ποδοσφαίρου που έχει αποδείξει η ομάδα του Σπαλέτι πως μπορεί να αποδώσει.

Για να το πετύχει θα πρέπει να γίνει μία απ’ τις λίγες ομάδες που έχει ανατρέψει δεδομένα κόντρα στη Μίλαν. Η ομάδα του βορρά, βλέπετε, έχει εκπληκτική ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όποτε νίκησε το πρώτο ματς στο «σπίτι» της, έχει κατορθώσει να προκριθεί 38 στις 44 φορές!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην Τσέλσι στην αναμέτρηση του Λονδίνου. Οι «μπλε» προέρχονται από τραγικά αποτελέσματα στην Premier League, ενώ και στη Μαδρίτη ηττήθηκαν 2-0. Η ανατροπή κόντρα στη «βασίλισσα» έστω κι αν το ματς είναι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», φαντάζει… βουνό.

Δύο παίκτες των «μερένχες» απ’ την άλλη, ετοιμάζονται για σημαντικά ρεκόρ. Ο Καρίμ Μπενζεμά θα πραγματοποιήσει την συμμετοχή νούμερο 150 στη διοργάνωση, κάτι που έχουν κατορθώσει μόνο οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ίκερ Κασίγιας, Λιονέλ Μέσι και Τσάβι Ερνάντες. Ο Τόνι Κρόος απ’ την άλλη, αν αγωνιστεί θα είναι ο αγώνας Νο 150 σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που έχουν κάνει μόλις 15 παίκτες στην ιστορία.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της προημιτελικής φάσης του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 18 Απριλίου

22:00 Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) (0-2)

22:00 Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία) (0-1)

Τετάρτη 19 Απριλίου

22:00 Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) (2-0)

22:00 Μπάγερν (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) (0-3)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου 2023, μετά τους αγώνες ρεβάνς των προημιτελικών:

1. Μίλαν ή Νάπολι με Μπενφίκα ή Ίντερ

2. Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι με Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν