ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανική αποκάλυψη: «Ομάδα του Ντουμπάι στην Euroleague απ’ το 2024-25»

Ισπανική αποκάλυψη: «Ομάδα του Ντουμπάι στην Euroleague απ’ το 2024-25»

Η «Mundo Deportivo» δημοσίευσε τις πληροφορίες της πως από τη νέα κιόλας σεζόν θα μετάσχει στην Euroleague ομάδα απ’ το Ντουμπάι.

Η εφημερίδα «Mundo Deportivo» με έδρα τη Βαρκελώνη, αποκάλυψε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η Euroleague θα έχει μία επιπλέον ομάδα από τη σεζόν 2024-25. Αυτή θα είναι η συμμετοχή απ’ το Ντουμπάι, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό. Απλά αναμενόταν να γίνει πιο αργά χρονικά κι όχι απ’ την ερχόμενη κιόλας περίοδο.

Τονίζεται πως το τελικό «ΟΚ» ίσως να δοθεί στη συνάντηση των 13ων ομάδων μετόχων της λίγκας. Η οποία και έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. Παράλληλα υπάρχει και η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της Euroleague, Παούλους Μοτιεγιούνας, ο οποίος επισήμανε στο Basketnews.com: «Το ποσοστό για την επόμενη σεζόν είναι πενήντα τοις εκατό».

Το δημοσίευμα αναφορικά με τα οικονομικά κάνει λόγο για 150 εκατ. ευρώ που θα πάνε στην Euroleague σε διάστημα έξι χρόνων. Παράλληλα κάθε σύλλογος μέτοχος της λίγκας, θα λαμβάνει 1 εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμενη πενταετία. Το Ντουμπάι απ’ την άλλη, πέραν απ’ τη συμμετοχή ομάδας του στη διοργάνωση, ήθελε και τη διοργάνωση 2 Final-4, κάτι που απέρριψε η Euroleague.

«Τα οικονομικά οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τα εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει κάθε σύλλογος ιδιοκτήτης ετησίως. Η συμφωνία με το Ντουμπάι εκτιμάται επίσης ότι είναι πολύ σημαντική στον αντίκτυπο της Euroleague χάρη στην έκθεσή της στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, και τα δύο μέρη έχουν το σχέδιο δημιουργίας μιας κοινοπραξίας για τη δημιουργία και την προώθηση ενός περιφερειακού πρωταθλήματος στη Μέση Ανατολή του οποίου ο νικητής θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στην Εuroleague. Η Fly Emirates θα μπορούσε να συμμετάσχει ως χορηγός της διοργάνωσης εάν η Turkish Airlines δεν συνεχίσει όταν λήξει το συμβόλαιό της το 2025. Η νέα ομάδα του Ντουμπάι πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να μην στρεβλώσει την Euroleague με την είσοδό της. Για παράδειγμα, θα έχει κάποιο δημοσιονομικό περιορισμό για να μην διαλύσει την αγορά. Από την άλλη, η ομάδα του Ντουμπάι θα παίξει επίσης ένα άλλο πρωτάθλημα, στην περίπτωσή της την Αδριατική Λίγκα, για να διατηρήσει έναν ρυθμό ανταγωνισμού και κούρασης όχι πολύ διαφορετικό από τους αντιπάλους της», συμπληρώνει το δημοσίευμα.