ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Σλούκα στο Κάουνας - Αταμάν: «Να ελέγξουμε το παιχνίδι»

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Σλούκα στο Κάουνας - Αταμάν: «Να ελέγξουμε το παιχνίδι»
Eurokinissi

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς τον Κώστα Σλούκα αναχώρησε η αποστολή της ομάδας για το Κάουνας, όπου το απόγευμα της Παρασκευής (02/02) αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις για τη Euroleague.

Ο Έλληνας γκαρντ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Έτσι, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR αναμένεται να είναι διαθέσιμος και ετοιμοπόλεμος στην κρίσιμη «μάχη» απέναντι στη Φενέρμαχτσε, την επόμενη Παρασκευή (09/02).

Αντίθετα, στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν θα είναι κανονικά οι Λούκα Βιλντόζα και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, ενώ στην δωδεκάδα θα βρίσκεται και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Παράλληλα, μαζί με την αποστολή ταξίδεψαν και 150 φίλαθλοι της ομάδας που μπήκαν στο τσάρτερ.

Αταμάν: «Να ελέγξουμε το παιχνίδι»

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, υποστηρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πρέπει να ελέγξει το παιχνίδι και να αποφύγει τα πολλά λάθη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος κόουτς μίλησε για:

Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές, πήρε μια μεγάλη νίκη, σκόραρε 96 πόντους. Είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι κλειδί, ειδικά στην έδρα της παίζει επιθετικά, τρέχει στο τρανζίσιον. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι, να μην κάνουμε πολλά λάθη, που θα είναι κλειδί σε μια ατμόσφαιρα όπως αυτή στο Κάουνας».

Τα εκτός έδρας παιχνίδια και αν θα είναι κλειδί για την κατάταξη: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Ζαλγκίρις: «Θα τα δω στο αεροπλάνο γιατί χθες βράδυ τελειώσαμε στη 1 και ήταν αργά. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

Την ένταση του Παναθηναϊκού AKTOR στην άμυνα: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την τρανζίσιον άμυνα. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Δεν θα είναι πρόβλημα το σετ παιχνίδι, αλλά πρόβλημα θα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον».

Βιλντόζα: «Να ματσάρουμε την ενέργεια»

Από την πλευρά του, ο Λούκα Βιλντόζα στάθηκε στην ενέργεια που βγάζει η Ζαλγκίρις στο παιχνίδι της και την οποία θα πρέπει να ματσάρουν οι «πράσινοι» για να μπορέσουν να συνεχίσουν με νίκη.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντίνος γκαρντ μίλησε για:

Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις: «Παίζουν πολύ καλά. Κέρδισαν την Εφές με 26 πόντους διαφορά. Έχουν εξαιρετικούς φιλάθλους, πολύ καλή ατμόσφαιρα. Παίζουν πολύ καλά με τον με τον νέο προπονητή και είμαστε ενήμεροι για αυτό. Είναι μια διπλή εβδομάδα και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Την άμυνα: «Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια που θα βγάλουν στο παρκέ. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε και στην επίθεση τα πράγματα είναι πιο απλά. Έχουμε τον Κέντρικ, έχουμε τον Μήτογλου, τον Λεσόρ, όλοι κάνουν τη δουλειά στην επίθεση, αλλά ειδικά και στην άμυνα ο Γκραντ κάνει εξαιρετική σεζόν».

Την κατάστασή του: «Επιστρέφω στον ρυθμό μου. Είχα μια επέμβαση και φοβόμουν λίγο για το βήμα μου. Θεωρώ ότι θα είμαι καλά. Πρέπει να προσαρμοστώ στην ταχύτητά μου, στους συμπαίκτες μου και θα είμαι εντάξει».

Σχετικές ειδήσεις