ΜΠΑΣΚΕΤ

Μασκότ στις ΗΠΑ: Μισθοί που πλησιάζουν τους αθλητές

Μασκότ στις ΗΠΑ: Μισθοί που πλησιάζουν τους αθλητές

Πάνω από μισό εκατομμύριο το χρόνο οι απολαβές της πιο ακριβοπληρωμένης μασκότ στο ΝΒΑ – 65.000 ετησίως ο μέσος μισθός.

Το όνειρο κάθε παιδιού είναι να γίνει αστέρι σε κάποιο άθλημα. Στις ΗΠΑ όμως, ακόμη και το να ονειρεύονται να γίνουν μασκότ σε κάποια απ’ τις γνωστές ομάδες, δεν είναι καθόλου άσχημο. Ειδικά αν δούμε τις απολαβές που έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που δίνουν το δικό τους σόου για να διασκεδάσουν τους φιλάθλους στο περιθώριο των αγώνων.

Σύμφωνα με έρευνα, ο μέσος όρος μισθού είναι περίπου 65.000 δολάρια, για τις μασκότ των ομάδων στη βόρεια Αμερική. Νούμερο που ξεπερνά τον ετήσιο μισθό ενός δασκάλου, ενός αστυνομικού ή ενός πυροσβέστη.

Φυσικά επειδή στις ΗΠΑ όλα είναι σόου, προφανώς και χρειάζεται ταλέντο για να είναι κανείς μασκότ. Το προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς συνδέονται με την ίδια την κληρονομιά των ομάδων. Σε τέτοιο σημείο που γίνονται σύμβολο και τις αγαπούν οι φίλαθλοι σα να ήταν αθλητής.

Οι κορυφαίες μασκότ, μάλιστα, ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο μισθό για το επάγγελμα. Ο «Ρόκι», μασκότ των Ντένβερ Νάγκετς, πληρώνεται ετησίως 625.000 δολάρια! Με το χαμηλότερο συμβόλαιο για τους rookie στο ΝΒΑ να είναι 900.000.

Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένες μασκότ στις ΗΠΑ:

1.Ρόκι (κούγκαρ) Ντένβερ Νάγκετς – 625.000$

2.Χάρι (γεράκι) Ατλάντα Χοκς – 600.000$

3.Μπένι (ταύρος) Σικάγο Μπουλς – 400.000$

4.Γουάλι (πράσινο τέρας) Μπόστον Ρεντ Σοξ – 250.000$

5.Γκο (γορίλας) Φίνιξ Σανς – 200.000$